2014-07-04 3277 瀏覽
食完下午茶,實在好想試多幾款。再加上金光閃閃既display,件件都好吸引。好難先決定到3件。雖然opera大名鼎鼎,但afternoon tea啱啱先食左。店員話切細左雪過會差少少,下次可以試下成件,原汁原味。包裝同店內裝修一樣classy。dalloyau 榛子味好濃,cream唔算好幼滑。mille-feuille vanille 酥皮好實在,唔脆,吉士感覺好厚,甜度適中。都係鍾惰帝苑既拿破崙。saint-honore chantilly 雲尼拿好出色,又香又滑 底層既dough相對少少失色。雖然係法國老牌子,而且好評如潮,但個人認為味道冇預期中extraordinary,或許係期望太高啦。但賣相同服務都絕對一流。promotion買蛋糕有朱古力試,80% cacao,唔錯,中間既ganache好滑。而且店員見我地兩個人,額外比多粒我地
包裝同店內裝修一樣classy。
dalloyau 榛子味好濃,cream唔算好幼滑。
 底層既dough相對少少失色。

2014-07-01
外賣自取