朋友突然好想食放題,所以我哋行完商場之後就落咗樓下《大喜屋》食飯。近住門口既自助區有海鮮冷盤、沙律;小食區更有多款蔬菜、水果🍉同熱食🔥⋯⋯令人意想不到嘅係竟然連中式點心都有,eg:燒賣、牛肉球、鮮竹卷…就咁睇到都已經覺得好豐富!飲品選擇唔少,入面個冷凍飲品櫃好大個,各種汽水🥤、珍珠奶茶🧋、自家製冷泡茶..都有,茶類飲品會比較多,就連涷/熱清酒、梅酒都有添👍🏻熱飲亦都包括咖啡、茶飲等等!除咗自助吧,仲有好多款既壽司🍣刺身🐟串燒🍢炸物🍤同創作料理……等可以落單🥰以下系我精選出梨值得一再encore既必食推介:👉🏻🍞肥美香口嘅鵝肝厚多士🪿🫐同蘋果片超夾嘅法式紅酒藍莓鵝肝🪿🦪脹卜卜又多汁嘅川燒珍寶鮮蠔燒🦪🐟鮮滑少骨嘅比目魚西京燒🐟🦆啖啖肉好香口嘅脆皮燒乳鴿🦆🐟骨膠原滿滿嘅吉品花膠盛宴🐟🐑美容養顏嘅香草燒羊鞍🌿🍴令我食指大動、可以無限追加嘅嘅榴連肉🍴仲有肥美鮮甜嘅各款刺身:三文魚、北寄貝、拖羅、帶子、劍魚腩…令我哋食到停唔到口🫣食到最後,當然唔少得食埋甜品同雪糕啦🍨甜品櫃都有幾多唔同款式嘅甜品🍧雪糕🍦更有多種口味,啱晒我哋呢啲選擇困難症🤭可惜個胃空間有限,好似仲有好多好嘢未食到,唯有下次過梨再試

以下系我精選出梨值得一再encore既必食推介:👉🏻

🍞肥美香口嘅鵝肝厚多士🪿

🫐同蘋果片超夾嘅法式紅酒藍莓鵝肝🪿

🦪脹卜卜又多汁嘅川燒珍寶鮮蠔燒🦪

🐟鮮滑少骨嘅比目魚西京燒🐟

🦆啖啖肉好香口嘅脆皮燒乳鴿🦆

🐟骨膠原滿滿嘅吉品花膠盛宴🐟

🐑美容養顏嘅香草燒羊鞍🌿

🍴令我食指大動、可以無限追加嘅嘅榴連肉🍴

可惜個胃空間有限,好似仲有好多好嘢未食到,唯有下次過梨再試埋佢😜

🟥大喜屋

📍沙田沙田正街21-27號沙田廣場1樓33-35, 44-46號舖