2014-02-20 3191 瀏覽
一直想黎呢間餐廳好奈好奈好奈、一直由上年夏天望住佢既西瓜汁、到秋天蟹麵、然後到左冬天今次平日星期二都幾容易訂到位、只係要晏點八半先有位、同埋講明黎到可能都要等多陣、最後等左廿分鐘左右可能我之前既期望真係過高、令我食完之後覺得主菜真係非常非常普通、當然我唔知係未我叫果些無乜特別、其他可能有更好味既、但我都係接受唔到俾二三百蚊一個主菜會撞正一個甘普通、普通到我求其入間西餐廳我俾百幾蚊都可能食到既我真係得罪點都要講、以後是否要留意下openrice d 笑面係未主要來自試食活動???如果係既、係未叫返佢地試食既野會保險點???拿!坦白講 甜品係驚喜!唔係成間餐廳無野好味既、所以overall 我都係俾"okay"餐廳一開始俾濕毛巾我們抹手、佢一放落黎個陣、我驟眼睇、都睇唔出係乜、哈哈!大家可以參詳寸個餐牌、但唔好叫我那個pizza、除非你們想試下有幾普通1. 女皇簿餅超普通! 完全無乜特別2. 燴和牛面夾肉配野菌黑松露飯我覺得呢個都okay 加上我本身都鐘意risotto賣相幾得意、像係心心眼、加一個笑容面朱dum幾嫩、非常淋可惜飯黑松露味唔夠、我比較重口味但勝在米粒較硬、我鐘意!!甜品方面

1. 女皇簿餅
超普通! 完全無乜特別
2. 燴和牛面夾肉配野菌黑松露飯
我覺得呢個都okay 加上我本身都鐘意risotto
賣相幾得意、像係心心眼、加一個笑容
面朱dum幾嫩、非常淋
可惜飯黑松露味唔夠、我比較重口味
但勝在米粒較硬、我鐘意!!
甜品方面:

1. 雲呢拿雪糕配果仁、朱古力、香滑濃縮咖啡
咖啡醬幾苦、但一吉爛舊被果仁包到實一實既雪糕、連埋一齊食、就甜番晒
2. 肉桂脆配粟子蓉和朱古力汁
3. 暖心橙蛋糕配雲呢拿忌廉及濃縮鮮橙汁
呢個好開胃、我都幾鐘意
總括黎講:甜品我幾鐘意既、賣相精緻、又有特色、令我覺得接受唔到甘貴但又平平無奇既一餐飯、增添左少少色彩和歡欣…
本來我一向唔好甜食、但我都推薦呢度既甜品、大家真係不妨一試!但埋單成九百幾蚊既一餐飯、淨係覺得個甜品正!我始終都係覺得唔化算囉!
2014-01-27