2017-08-13 2170 瀏覽
8月4日星期五,我和兩位朋友於銅鑼灣大自然素食晚餐,7點鐘去到都即刻有位,仲俾咗張六人枱我哋,三個人當然坐得好闊落,第一時間當然叫咗嘢食先,點知等咗好耐都無嘢食,後來才知道職員忘記了落單,唯有再睇多次餐牌,重新落單。等餸到嘅期間,有位職員清潔完隔離張枱後,當鋪枱布時,竟然完全無理會到其他食客,好大力地將枱布打開,即時將枱布嘅上嘅毛粒,飛到我哋成張枱都係塵,唉,連茶杯嘅水,都唔飲得。建議換哂啲唔甩毛嘅枱布。當晚我哋叫咗三個餸及一客八件嘅加州卷,講真食物水準還可以,不過加州卷就一般,仲有蘆筍素菜湯餃,餃子實在太大隻啦,皮又比較厚,浸住係湯度,當要食嘅時候啲皮就唔係個個鍾意食啦,如果包細隻啲,口感一定會更加好。最後值得一讚嘅就係走之前,每位客人都有綠豆糖水一碗,唔會太甜,味道唔錯!總括:銅鑼灣咁多食肆,短時間都唔會再約朋友到這間大自然素食,因為兩位朋友都不太滿意佢哋嘅服務態度。

2017-08-04