2015-09-05 684 瀏覽
偶爾⋯純粹偶爾⋯可惜可一不可再⋯店內環境細,裝修相當簡單,佈置有啲快餐店感。店員沒有貼心服務,餐牌略嫌有啲粘手,餐具擺檯面任客人使用,但感不太衛生⋯假期Lunch時段只有客人三四對,餐牌選擇款式不算多,但重點不在這,炸雞先係我地目標!落單叫左原味同香蔥味脆雞,仲要左一支米酒,店員遞上韓式米酒專用嘅銅兜,增加左唔少韓國風味。未上主角炸雞前,先嚟一口米酒!嗯⋯相當難飲!Sorry,呢支米酒真係好難飲,好臭米味。同朋友勉強飲咗三份一支⋯擺埋一邊算啦。勉強去飲嗰三份一係因為呢支酒都唔係賣得平。炸雞一上檯,同朋友你眼望我眼⋯已經心中不妙⋯同餐牌差好遠嘅?伏已中?原味同蔥味一碟上,分左右分開擺放,但賣相好差!一啲令人想食嘅意慾都冇!炸雞嗎?似老媽子自家制煎雞多喎!好差呀,個賣相!呢啲都叫韓式炸雞?不禁令人冷笑⋯外表唔吸引唔係最大問題,要食過先知⋯原味雞真係好原味,原到冇咗雞嘅味!好犀利!而且肉質較乾,偏「鞋」⋯雞皮冇乜炸粉,都話似煎!!至於蔥味嗰款,鋪面京蔥絲的確幾新鮮,雞肉味道可能比原味有調味過,比原味多啲啲味道⋯但,sorry!唔係想要嘅韓式炸雞囉!仲有啲伴碟酸蘿蔔同所謂嘅沙律⋯bad!差啲漏

偶爾⋯
純粹偶爾⋯
可惜可一不可再⋯

外表唔吸引唔係最大問題,要食過先知⋯

差啲漏咗個炸雞醬!真係一啲誠意都冇!好似原支超市酸辣雞醬倒出嚟一樣!使唔使咁現成?

價錢偏貴,因為味道偏差,不試也罷!我寧願幫襯連鎖雞記算。

Ps.唔俾負評係因為冇試店內其他食物,店員冇服務,但未至於令客人難受,但咁樣嘅質素真係有待改善。