2016-10-24 2552 瀏覽
以前成日黎食,今次又同屋企人黎食。以前要排晒長龍等位,而家即刻有位入⋯😳星期六都咁樣?入到去叫咗前菜酸薑皮蛋問炸魚皮做開胃菜先。因為雞煲次次點都等成四個字先有得食。今次個酸薑都唔切嘅,一係勁大塊一係超碎,叫人點樣送餸皮蛋🙄食皮蛋就咁開4都唔開8。前菜都求其左好多。見到張點菜紙好多野都冇,無左必食既紫洋蔥😞,叫咗個辣雞煲一隻。再叫肥牛、蝦滑拼墨魚滑、雲吞併水餃、韭菜餃、蟹柳、支竹、豆腐、皇帝菜、萵筍、烏冬。個雞煲又係等咗好耐啦,啲餸嚟晒個煲都未上,限時兩個鐘架一陣間食唔切唔好催我哋走呀吓🙄。今次真係水準差左好多⋯個汁又唔辣又唔麻,都唔見有花椒嘅,隻雞變咗雪藏雞,又冇雞味仲有啲鞋添😑,侍應見我哋呆晒等食,都好勤力走來幫我地搞搞隻雞唔好俾佢痴底但係個煲唔滾。啲肥牛靚咗嘅,不過都係雪藏架喇。其他野正常。韭菜餃比較好食。畫左唔係度度有得食我見到必叫既萵筍都冇黎到😒啲皇帝菜喺雪櫃走出嚟個樣唔新鮮🙄垂頭喪氣咁。一坐低就叫既大檸茶(又係用Hoegraaden杯)今日個茶底深色返, 但就飲完再叫多杯好耐都唔黎,侍應話唔夠杯用🙄唔怪得知而家唔使等位咁嘅質素同價錢出邊大把選擇。5個人食叫得唔多野但都要千三四蚊🙄
大檸茶
餸黎個煲都未黎🙄