2020-02-29 483 瀏覽
講話「薩莉亞」 係全港最平嘅日式意榮餐廳相信冇人會反對,所以好多人都好鍾意食。我原本都好鍾意食,不過而家開始覺得佢水準下降咗。以下就係我嗰日食咗嘅經驗。甜蝦沙律,沙律菜有好多,甜蝦都有好多,不過個溫度就好凍!凍的程度係好似啱啱溶雪咁樣,蝦仔係幾甜幾好味,不過我覺得個醬汁唔夠以前多,撈唔起啲菜 感覺冇以前都冇食。野菌忌廉意大利飯,呢一個真係唔掂! 因為risotto應該係煮到八成熟嘅啫,但係呢個risotto煮到係熟曬,飯嘅口感仲要好淋,咁樣就唔算係risotto。忌廉汁夠creamy,但係唔夠杰,有種水汪汪嘅感覺,野菌又少得可憐。就呢一餐嘅食物咁睇,水準的確下降咗好多。 真心希望餐廳高層可以正視下。

以下就係我嗰日食咗嘅經驗。