2011-05-31 614 瀏覽
與同事一行三人到九龍城食野,去到大約7:00剛好滿座,唯有一邊等位順面係附近既泰國雜貨店行下,大約20分鐘到就有位喇.因為等位時係廚窗見佢好有心機咁慢慢係度鹽燒烏頭魚,好似好美味咁,所以一入去即刻叫左呢個先.之後再慢慢睇下食乜.最後叫左以下幾道菜:炸蝦餅外型同一般既有D分別,整到好似炸洋蔥圈咁,食落好夠熱,都幾彈牙又夠蝦味,唔錯!菠蘿炒飯賣相就普通左D,仲有三片好似臘腸既野係度,但食落原來係肉乾味,個飯都幾足料既,味道就般啦.泰式木瓜沙津比出面食開既辣好多同埋香茅味都幾重,青木瓜都好爽口, 鍾意食辣既就岩晒,我本身唔係好食得辣,但都覺得都幾好味既.蒜蓉炒椰菜苗椰菜苗好爽口帶少少甘甜味,個汁又教得岩岩好唔會太咸,呢個真係好好食.鹽燒烏頭雖然個面係落左好多粗鹽,個魚肚又放滿香草咁去慢慢燒,但係個咸味同香草味又唔係好帶到入D魚肉到,加上魚肉本身都有些少”鞋”,所以扣左少少分,不過條魚本身都啖啖肉同埋都食到鮮味.都OK既!鴨胸河粉一放上枱見到有兩舊猪紅係到真係估佢唔到,食落去個湯好咸,個粉都幾碎,鴨胸又比個湯浸到無晒鴨味,麻麻地.環境方面-一般茶餐裝修,都尚算整潔.整體來講雖然食物無預期中好,
最後叫左以下幾道菜:

菠蘿炒飯

鹽燒烏頭

鴨胸河粉

環境方面-一般茶餐裝修,都尚算整潔.

整體來講雖然食物無預期中好,但價錢同份量都尚算合理.

菠蘿炒飯
鹽燒烏頭魚