餐廳位置坐落於將軍澳地鐵站C出口一出轉右直行,電梯旁邊,巴士總站在其右邊,可算方便。我成日搭電梯都會望住啲人食嘢,不過到自己真係坐落去餐廳,又唔會太受搭電梯嘅人嘅目光影響,介意的話都可以揀坐電梯底,就唔會俾人望住🤣 餐廳雖然唔算大,但係都坐得舒服👍🏻今次趁放假,去試吓佢個lunch set,有餐湯同埋飲品,仲可以用半價加件裝蛋糕同埋會員仲有九折優惠 (即係冇左加一)🤘🏻會員係我之前download Apps免費登記👍🏻是日餐湯:蘑菇忌廉湯忌廉湯口感豐富,滿滿打碎咗嘅蘑菇粒,好飲🤌LIFETASTIC All Day Breakfast ($118)而吸引我叫全日早餐嘅原因就係佢特別嘅配搭。有出邊少見嘅乳酪、牛油果、大啡菇加埋一齊,仲有煙三文魚、煙肉、沙律等等,都好match我嘅口味,加埋飽肚嘅薯餅、麵包、香腸,其實都已經好夠飽。味道我就覺得係正常發揮,炒蛋滑嫩、牛油果唔苦的,不過其實以上嘅食物我自己覺得都好難唔好食?🤣🤣 飲品:英式早餐茶茶一杯🙈但係份量好足夠,適合有時間慢慢嘆嘅人🫶甜品:朱古力香蕉蛋糕($34半價價錢)蛋糕味道濃郁,係大家想像到朱古力加香蕉嘅味道,但係係好食嘅,因為佢

是日餐湯:蘑菇忌廉湯
蘑菇忌廉湯

忌廉湯口感豐富,滿滿打碎咗嘅蘑菇粒,好飲🤌

All  day  breakfast

飲品:英式早餐茶
英式早餐茶

茶一杯🙈但係份量好足夠,適合有時間慢慢嘆嘅人🫶

甜品:朱古力香蕉蛋糕($34半價價錢)
朱古力香蕉蛋糕

蛋糕味道濃郁,係大家想像到朱古力加香蕉嘅味道,但係係好食嘅,因為佢仲有一層層嘅慕絲、蛋糕同埋朱古力配搭,食晒成個蛋糕會好飽,同埋有啲甜。不過我都會有興趣下次試埋其他蛋糕👍🏻

整體來講,食物正常發揮,不過不失,侍應態度亦誠懇有禮,想chill下me time 一下個感覺都唔錯🫰
蘑菇忌廉湯
All  day  breakfast