2019-02-15 78 瀏覽
今日一早早餐都未食就要撲出門, 終於有時間食lunch, 又要快又要食得飽,行過金田家見到佢地個餐牌⋯⋯拉麵都唔錯喎,一於快快食。我好少食拉麵,但原來呢度可以因應唔同客人需要揀選麵既硬度,有超硬,硬,普通同軟,連多蔥少蔥都可以揀,最後我叫咗碗辛子黑蒜拉麵,麵要軟身同加蔥,再加多份餃子同蘋果汁,應該夠食。餃子到,餃子個底煎得脆脆,皮唔厚而包有滿滿既豬肉同菜餡,一咬滲出肉汁,好味。而個黑蒜拉麵,咪睇個湯底黑媽媽,又好似好油,其實入口一D都唔油,而湯以豬骨加入黑蒜煮成,非常吸引,而最後我係飲晒個湯,初時我以為辛子係有辣味,但原來唔辣架,都係既如果有咪會搶咗黑蒜既味,而麵質正合我意,日式叉燒肥廋均勻,之前我選多蔥,最後係比咗一大碗蔥我,我第一時間落咗一大半係麵度,大滿足,啖啖麵都沾滿蔥粒,正。食飽飽又要繼續行程。

。食飽飽又要繼續行程。
辛子黑蒜拉麵
餃子