2016-11-29 157 瀏覽
上網見到有雜誌介紹呢度有日韓放題,所以考完試就約左朋友黎試下。我地7.30前結帳,所以係$158嗰個時段。(刺身:三文魚、八爪魚、吞拿魚)魚生幾新鮮,口感味道普通,唔算特別出眾,不過我地都叫左兩輪~(花之戀、黑松露油甘魚壽司)黑松露份量適中,入口好香,均勻係魚上面抹開,好好味(韓國鐵板芝士年糕)呢度嘅鐵板、鍋物等都算幾迷你,細平時嗰D一半左右,所以唔洗擔心會好飽。呢度嘅年糕下面有韓式公仔麵同可以拉絲嘅芝士,再配上韓國辣醬,맛있다~~ (好吃耶)(芝士炸雞)其實我地係為左芝士炸雞黎嘅~芝士無令我地失望,真係拉得出絲架 至於炸雞就有D淋,感覺好似無炸過咁…不過我一向唔特別鍾意食炸野,所以都無乜所謂~有芝士就得架喇(雞肉稻庭烏冬)烏冬好彈牙,昆布味道好濃。細細碗,食幾啖就食完,唔怕無胃口食其他野(日式牛肉鍋)湯底微甜,除左牛肉外仲有雞蛋、蔥花、娃娃菜、冬菇等。肥牛片吸曬湯底嘅精華,甜甜地好好味。(櫻花奶凍)賣相好靚,每杯入面都有一朵櫻花。不過就奶凍淨係得牛奶味,上面粉紅色嗰層都無花味。(甜品:泡芙、馬卡龍、南瓜蛋糕、焦糖菠蘿、Brownies)甜品好迷你,馬卡龍只係大過拇指少少,味道不過不失

我地7.30前結帳,所以係$158嗰個時段。
刺身
刺身:三文魚、八爪魚、吞拿魚)

壽司
(花之戀、黑松露油甘魚壽司

黑松露份量適中,入口好香,均勻係魚上面抹開,好好味
芝士年糕拉麵
(韓國鐵板芝士年糕)

(芝士炸雞

其實我地係為左芝士炸雞黎嘅~

芝士無令我地失望,真係拉得出絲架
芝士炸雞
至於炸雞就有D淋,感覺好似無炸過咁…

不過我一向唔特別鍾意食炸野,
所以都無乜所謂~有芝士就得架喇
雞肉稻庭烏冬
(雞肉稻庭烏冬)

烏冬好彈牙,昆布味道好濃。

細細碗,食幾啖就食完,唔怕無胃口食其他野
日式牛肉鍋
(日式牛肉鍋)

湯底微甜,除左牛肉外仲有雞蛋、蔥花、娃娃菜、冬菇等。

肥牛片吸曬湯底嘅精華,甜甜地好好味。
櫻花果凍
(櫻花奶凍)

賣相好靚,每杯入面都有一朵櫻花。

不過就奶凍淨係得牛奶味,上面粉紅色嗰層都無花味。
甜品
甜品:泡芙、馬卡龍、南瓜蛋糕、焦糖菠蘿、Brownies)

甜品好迷你,馬卡龍只係大過拇指少少,味道不過不失。

南瓜蛋糕係右下角嗰條,
餅底上面有一層香濃南瓜味嘅蛋糕,唔錯唔錯。

至於店家推薦嘅焦糖菠蘿,係新鮮菠蘿上面有層焦糖片,夾埋一齊食都幾特別。
鹽味雪糕
(海鹽雪糕)

雪糕雖然似牛奶糖味多過海鹽味,但係都係好好食~

綜括黎講,呢度款色夠多,而且幾特別,韓式至日式嘅料理都有。

食厭左平平無奇嘅日式放題黎呢度試下都唔錯。

不過食物質素一般,唔係樣樣都好食,所以建議每樣野叫少少,試完覺得好食先再追加

2016-11-29
芝士年糕拉麵