2022-11-12 104 瀏覽
我又過咗嚟食嘢啦~ 始終對個棉花糖薄餅念念不忘跟住上次女員工同我講嘅推介 淨係叫咗個一人餐 叫咗個辣肉腸pizza跟住再加一個棉花糖薄餅本身我唔係太好飲嘢 淨係鍾意飲湯 所以嗰餐湯係我嘅 杯嘢飲係男朋友嘅今次個湯係粟米湯 食到有啲粟米 同埋啲麵包嘅脆脆味道一如既往嘅 好味跟住叫咗個員工 甜品照上 不過冇諗到 竟然仲快過個Pizza 問佢攞咗兩隻碟 之後就開始分食有啲榛子醬喺入面 同埋啲棉花糖 好好味 而且明顯食得出塊薄餅啲麵團 又係自製嘅 同意粉一樣 應該又係每日整出嚟嗰啲~個薄餅食落去軟林林 又有咬感 好煙靭男朋友未食晒嘅時候 已經同我講🤣有啲甜得滯 搞到好快飽 跟住仲有個辣肉腸芝士pizza 個Pizza啲芝士 食完有啲滯🤣總之到最後係食唔晒 攞咗個外賣盒 🥡 夜晚返到屋企叮熱去食 發現喺屋企食 仲好食過堂食個辣肉腸pizza堂食嘅時候 可能個Pizza出到嚟嘅時候 唔係太夠熱 所以啲芝士做唔到拉絲嘅效果 所以少咗個芝士嘅口感 呢個分別 搞到個感覺相差好多 而且個棉花糖薄餅 加熱咗之後 啲榛子🌰朱古力會更加香 而且拉絲嘅棉花糖同芝士一樣 能做到加強口感和味道的延伸
我又過咗嚟食嘢啦~ 始終對個棉花糖薄餅念念不忘
跟住上次女員工同我講嘅推介