今日平日,夜媽媽11點懶得煮飯就諗住叫外賣自取啦!點知打電話落去禾味家打左二十幾次都冇人聽!都算啦,終於打通左,有個男仔聽電話,我叫左個炒河粉同埋咸魚豆腐煲,我問個男仔個豆腐煲有冇跟飯❓佢問完側邊個人,問完就答我有跟飯。點知等30分鐘拎返黎得個豆腐煲,冇跟到飯,好啦我又不停loop,又要打二十次電話過去。打左二十幾次後有個鄉音阿姐聽電話,同佢講返個情況,佢一講就話冇跟飯,要加錢。同佢講返係佢同事講有跟飯,我地先叫,佢都係重覆呢幾句。跟住好晦氣又比另一個阿姐聽,兩個阿姐都係完全冇幫助,淨係叫我比十幾蚊買個飯。十二蚊唔係問題,問題係我就係要食飯我先叫呢個餐,問又問左你地餐廳,最後又要我重新落去比錢買過?完全接受唔到呢間餐廳的服務態度同處事手法,發生呢件事係冇人打算問清楚果位落單既男仔係咪講錯左,承擔返佢地應該做既野,淨係一味話個餐係唔跟飯,完全冇用!!😮‍💨另外食物都真的唔好食😑講真,除左近真係諗唔到佢任何優點。

另外食物都真的唔好食😑講真,除左近真係諗唔到佢任何優點。
2023-08-28
30 分鐘 (外賣自取)