Remedy Me @wellwellwell

2022-09-17 420 瀏覽
本身想搵Coffee&Nata食葡撻點知執咗笠😂🥲偶爾路過見到呢間專賣中式同港式食物嘅多品牌餐廳,就決定試吓😍佢有三個主題,分別係水井、鄉井、同市井。水井嘅菜式係由中藥材取得靈感、市井日夜面貌唔同,朝頭早係Cafe,夜晚係酒吧、而鄉井就集中提供中式fusion菜式🥢1️⃣桂花葡撻 $18Remedy Me 代表嘅係水井,葡撻大概5cm高,口感可以話係全港數一數二嘅葡撻,幾層酥皮無懈可擊🥹。而且中間超軟滑,有雙皮奶嘅味道!🍼唯獨是唔明佢點解叫桂花葡撻,因為我食唔出桂花味?😂😂同sourdough 嘅葡撻相比,佢哋嘅長處唔同。sourdough嘅酥皮多好多層,但係中間嘅味道就唔及Remedy Me啦🙈所以建議兩個都食😚小朋友先做選擇📍 Shop 002, LG1, Pacific Place, 88, Queensway, Admiralty

1️⃣桂花葡撻 $18

• 桂花葡撻