2014-06-18 2730 瀏覽
今次黎到大坑覓食,朋友話聽聞呢間幾好,因為有啲夜既關係,我地怕再諗會冇野食,所以就諗都唔諗就衝左入去。夜食飯既好處,唔洗等位!哈哈哈哈!我地今次叫左是日精選既白酒煮蜆, 溫泉蛋薯蓉, 意大利腸Pizza同埋香蒜辣椒蜆肉意粉。叫左野食冇耐,佢地拎左幾隻迷你杯仔過黎,入面有粒白色糖既物體,之後佢"針"左啲水落去。神奇既事就咁出現左,個粒糖慢慢向上升高,變左一條白色既柱。Waitress當時補左一句,呢個係濕紙巾,比我地抹手用的。嘩~~~~~~好得意呀!我地玩完個紙巾之後appetizer好快就到 - 白酒煮蜆。雖然蜆就唔算太大隻,但味道攞晒分,鮮甜好味。之後到溫泉蛋薯蓉,呢個有啲特別,初初唔捨得撈混佢,哈哈哈哈。之後食落口,好滑,又唔會好生個種,感覺幾好,只係略嫌佢份量少1啲。再黎有pizza,係意式薄批,香脆好味。出面依家有好多地方都因應香港人口味,將Pizza改到變做厚身啲,同原本既意式唔同左,呢度Pizza值得欣賞!最後就係意粉,味道好好,有少少辣味,香口惹味,只係佢個麵質煮得比較硬,本人唔係太鐘意。最後我叫左杯Cafe Mocha,雖然唔係話特別香或好味,但絕對係用心製作。總括黎講

叫左野食冇耐,佢地拎左幾隻迷你杯仔過黎,入面有粒白色糖既物體,之後佢"針"左啲水落去。神奇既事就咁出現左,個粒糖慢慢向上升高,變左一條白色既柱。Waitress當時補左一句,呢個係濕紙巾,比我地抹手用的。嘩~~~~~~好得意呀!我地玩完個紙巾之後appetizer好快就到 - 白酒煮蜆。雖然蜆就唔算太大隻,但味道攞晒分,鮮甜好味。之後到溫泉蛋薯蓉,呢個有啲特別,初初唔捨得撈混佢,哈哈哈哈。之後食落口,好滑,又唔會好生個種,感覺幾好,只係略嫌佢份量少1啲。再黎有pizza,係意式薄批,香脆好味。出面依家有好多地方都因應香港人口味,將Pizza改到變做厚身啲,同原本既意式唔同左,呢度Pizza值得欣賞!最後就係意粉,味道好好,有少少辣味,香口惹味,只係佢個麵質煮得比較硬,本人唔係太鐘意。最後我叫左杯Cafe Mocha,雖然唔係話特別香或好味,但絕對係用心製作。總括黎講,值得介紹比朋友,亦值得再黎!