2019-03-02 323 瀏覽
睇完J 台<搵食X團>介紹呢間餐廳,見到D食物整得好靚,D加拿大海膽又大大條再加埋龍蝦汁調製,同埋D手打麵望落好好味,隔住個電視都流哂口水,諗住去試一試。雖然晚飯時間嚟到全店只有三四台,不過一場嚟到都點咗個招牌海膽蛋麵同埋個鳗魚意大利飯,跟餐先上個包同埋雜菜湯,個包還可以,但個湯味道非常淡,好似湯粉開水似的。跟住到個鰻魚意大利飯上碟,坦白講,飯同鰻魚的味道都算好味,但跟電視節目入面鰻魚的size差好遠,感覺上我個條極其量仲發緊育。然後到最期待的海膽蛋手打麵,賣相十分吸引,但份量比較少,實在不夠飽,而海膽味道還不錯,另外麵汁亦吃不出有龍蝦湯的味道,而所謂手打麵麵身比較幼,味道只是一般。總括而言,廣告既野不用太認真,一試作罷。
2019-03-02