餐廳: 添好運點心專門店
資訊:

2019-08-26 1239 瀏覽
星期日晨早流流約了朋友食brunch. 我哋通常去深水埗original branch, SSP影印象良好, 但今日打算入迪廸尼所以嚟中環.到步, 因朋友未到, 要等齊人, OK. 第二位到, 知道第三/最後嗰位會極遲, 打算坐落邊食邊等, 被白衫似經理人物話唔得. 我哋想改兩位, 都話唔得???最後友人終於到. 坐落, 叫嘢. 食完一round, 因大家超大食未夠喉, 加單. 白衫呀生(語氣超差地)話:“真係夠㗎係咪, 只可加一次單!” 吓?乜嘢policy? 牆上未寫, 深水埗次次都無限加單, 唔通有錢唔想賺?食飽飽, 攞行裝起行, 離座時聽到白衫呀生自言自語:“唉, 終於走.” 駛唔駛咁呀?大家都係去返深水埗啦!

大家都係去返深水埗啦!
2019-08-25