2013-05-23 105 瀏覽
突然想食烏冬,想起自家便來了。人很多,不過大部份人都係等八點半派宵夜時段飛,啱啱先八點,唔等宵夜啦,好快就有位。坐落,水已預先放枱上,得半杯,叫侍應加水,個個都話等陣,算,落order先。叫左兩個烏冬同蒸蛋,無覆單仲勁快走開,可能真係好忙啦。等左十五分鐘都無野食,舉手,未開口侍應已經話野食黎緊,等下啦。再等十分鐘,終於黎了。醬門海鮮蝦湯烏冬好强烈嘅浸蝦米水味,好怪。雪藏料無味,湯底又唔得,差。茶碗蒸蛋更差,食落又苦又澀,平時絕對唔係咁味。同侍應講,靜左一分鐘,咁你地而加想點?我幫你地cancel囉。幾分鐘後,侍應返黎,問過廚房啦,係新鮮冬菇嘅味,蒸蛋無壞到架。點都好啦,無你地cancel左,唔會收錢。er……使唔使講大聲到成間餐廳都聽到呢?而加我個樣似唔比錢咩??温泉玉子雞絲胡麻掛烏冬(暖)味道ok,雞絲粉皮烏冬版,烏冬煙韌,份量唔少,幾飽肚。食到一半再落order,又係換黎黑面一個。都係等左好耐先黎……赤鯥壽司(右),墨魚軟骨壽司(左)新野梗係要試下,味道一般,赤鯥好肥,好勁魚油。墨魚無乜特別。食物咁一般,又要等勁耐,加上服務實在太差,不能接受,去第二間好過。

叫左兩個烏冬同蒸蛋,無覆單仲勁快走開,可能真係好忙啦。

再等十分鐘,終於黎了。
醬門海鮮蝦湯烏冬
好强烈嘅浸蝦米水味,好怪。雪藏料無味,湯底又唔得,差。

茶碗蒸蛋
更差,食落又苦又澀,平時絕對唔係咁味。

温泉玉子雞絲胡麻掛烏冬(暖)
味道ok,雞絲粉皮烏冬版,烏冬煙韌,份量唔少,幾飽肚。

食到一半再落order,又係換黎黑面一個。

都係等左好耐先黎……
赤鯥壽司(右),墨魚軟骨壽司(左)

2013-04-27