2017-07-20 62 瀏覽
今天和媽媽在九龍城食完飯後, 心思思想食埋甜品, 行下之後見到呢間甜品小店。入面好colourful我幾中意, 坐位都幾舒服, 睇相有好多明星都有來過。媽媽揀左榴槤忘返 (走糖水) $38因為媽媽糖尿病但又好想食, 所以同老闆娘傾完後佢話豆腐花可以唔加糖水。底層係豆腐花加香濃的榴槤cream,上面有榴槤肉,椰果,小丸子同水晶珠,有咬口,幾樣不同質地既野放埋一齊味道很夾。媽媽話新鮮既榴槤果肉勁香,味道好濃郁, 唔加糖水都有少少甜, 好好食。呢個甜品只是$38,物超所值。雙丸椰皇紫米 $40這個甜品用原個椰皇載住, 一捧上來已經覺得好香椰味!!!打開椰蓋就見到甜品用料好足,有兩顆芝麻湯圓、數粒芋圓、紫米,加上椰皇肉, 真的好豐富。整體甜道適中, 椰奶味道好濃, 仲可以挖椰皇肉出來食, 芋圓、湯圓煙韌口感十足 , 加上硬度岩岩好既紫米,覺得好滿足。熱騰騰非常啱女生食, 而且一年四季都可以食。呢度甜品唔貴,食物水準高,下次會再來。另外老闆娘非常好客,招呼又周到,當時落大雨, 老闆娘主動幫手收傘同摺好放入傘筒。而且好耐心聽/解答我地的要求!今時今日好需要呢D服務態度!

媽媽揀左榴槤忘返 (走糖水) $38

雙丸椰皇紫米 $40

這個甜品用原個椰皇載住, 一捧上來已經覺得好香椰味!!!

呢度甜品唔貴,食物水準高,下次會再來。

2017-07-17
  • 雙丸椰皇紫米