2022-09-30 1869 瀏覽
之前喺旺角分店有食過一次,今日經過尖沙咀,突然間又好想食😍餐廳位於2/F, 地下入口已經好有日式Feel,沿住樓梯上,一入餐廳,店員就會擊鼓歡迎,感覺真係好有儀式感😛 餐廳周圍掛滿色彩繽紛嘅旗幟🎏及燈籠🏮,清酒酒樽擺設以及和式卡位,都係充滿日式風情🙌🏻Qr code落單,方便快捷!🌰栗子甘露煮 迎接秋天的滋味,日本傳統風味🎌入口香甜,口感清爽🐔原塊薩摩雞皮 餐廳最新推介,當然要試下😍一碟有兩塊,真係好大塊,燒到卜卜脆,好香口,正!🍠蕃薯天婦羅 炸粉好薄,唔會好油,食落蕃薯香甜,啱曬我呢個蕃薯控😍🥒燒秋葵 汁燒令到秋葵食落更嫩更Juice🤤🍗明太子雞棒 雞肉口感扎實,表面嘅明太子醬,令到雞棒食落更惹味,good👍🏻🐣汁烧薩摩雞肉 雞肉食落嫩滑,而且好入味🐥汁燒薩摩雞心 燒得剛剛好,雞心有口感,又唔錯wor🤤🐤鹽燒雞翼 燒到外皮好脆,內𥚃嫩滑Juice,鹽燒味十足😍好想嚟多串😝🍚炙燒和牛粒炒飯 一上菜,已經聞到好香😍蛋香、和牛香撲鼻而來🤤和牛粒加入黑椒經過炙燒,入口香濃Juice,炒飯粒粒分明炒至金黃色,食落感覺好夠鑊氣,好正😋🍜日本和黑毛和牛鍋燒烏冬 熱辣辣,好大鍋呀😍黑毛和牛、稻庭烏冬
之前喺旺角分店有食過一次,今日經過尖沙咀,突然間又好想食😍
栗子甘露煮

🌰栗子甘露煮
迎接秋天的滋味,日本傳統風味🎌入口香甜,口感清爽
原塊薩摩雞皮

🐔原塊薩摩雞皮
蕃薯天婦羅

🍠蕃薯天婦羅
炸粉好薄,唔會好油,食落蕃薯香甜,啱曬我呢個蕃薯控😍
明太子雞棒

🥒燒秋葵
汁燒令到秋葵食落更嫩更Juice🤤

🍗明太子雞棒

🐣汁烧薩摩雞肉
雞肉食落嫩滑,而且好入味

🐥汁燒薩摩雞心
燒得剛剛好,雞心有口感,又唔錯wor🤤
鹽燒雞翼

🐤鹽燒雞翼
燒到外皮好脆,內𥚃嫩滑Juice,鹽燒味十足😍好想嚟多串😝
炙燒和牛粒炒飯

🍚炙燒和牛粒炒飯
日本和黑毛和牛鍋燒烏冬

🍜日本和黑毛和牛鍋燒烏冬
熱辣辣,好大鍋呀😍黑毛和牛、稻庭烏冬、溫泉蛋、冬菇、長蔥、蟹柳及海帶菜配上鰹魚湯底🤤牛肉入口柔軟,湯底清甜,烏冬滑溜煙韌而且掛湯,食得真是滋味😋
鮮檸檬燒酎梳打

🍋鮮檸檬燒酎梳打
一排檸檬,大大杯,有氣勢🤭好易入口,幾清新,打卡一流😝

🍺Suntory ~The Premium malt's
500ml都好大杯😍嚟得居酒屋梗係要飲返杯先有氣氛

總結💕餐廳環境令到你好似置身於🎌日本一樣🤩食物種類選擇好多,而且有質素,整體性價比幾高,店員都幾nice哦🫶🏻
栗子甘露煮
原塊薩摩雞皮