2023-09-13 1519 瀏覽
提前2個月訂位,終於試到呢間米芝蓮一星既omakase🥰 我哋坐個位係Andy師傅,師傅成餐飯都好耐心解答我哋問題,一開始我哋都唔敢問,但師傅聽到我地討論d壽司主動解答🥹前菜。三文魚子茶碗蒸。汁煮八爪魚配柚子皮❤️(八爪魚好淋好入味,用左少少磯煮做法,有醬油同味淋既味,配柚子皮既香,好正)。鰹魚(和旱草燒過)。子持香魚壽司🍣。深海池魚(魚味較淡)。笛鯛。石垣貝。北海道甜蝦。北海道活北寄貝。𡷊根縣池魚 ❤️(魚味好重,好香,好食過深海池魚)。小肌魚(調味比較濃,但個人覺得算係咁多款入面比較一般)。青森縣野生吞拿魚(師傅話呢個地方嘅吞拿魚好出名,好淋冇根)。大拖羅。北海道馬糞海膽❤️(好鮮甜,紫菜都好香)。赤鯥❤️(微微燒過個面,入口好嫰少少化開,推介!)。天草海鰻魚❤️(一入口個鰻魚味係爆出黎,暖暖地,好軟,個醬汁唔會蓋過個鰻魚味)。拖羅手捲結尾。麵豉湯。布甸質玉子燒❤️(有焦糖表,好香好好食)。菠蘿雪糕其實食omakase除咗係食靚既食材同服務,最重要係師傅同食客既交流,呢餐飯食得好開心好滿足,平時有d壽司(例如鰻魚)我哋唔食,但今餐飯真係改觀左🥹有機會一定會返去再食!
提前2個月訂位,終於試到呢間米芝蓮一星既omakase🥰

前菜
。三文魚子茶碗蒸
。鰹魚(和旱草燒過)
。子持香魚

壽司🍣
。深海池魚(魚味較淡)
。笛鯛
。石垣貝
。北海道甜蝦
。北海道活北寄貝
。𡷊根縣池魚 ❤️(魚味好重,好香,好食過深海池魚)
。小肌魚(調味比較濃,但個人覺得算係咁多款入面比較一般)
。大拖羅
。北海道馬糞海膽❤️(好鮮甜,紫菜都好香)
。赤鯥❤️(微微燒過個面,入口好嫰少少化開,推介!)
。拖羅手捲

結尾
。麵豉湯
。布甸質玉子燒❤️(有焦糖表,好香好好食)
。菠蘿雪糕