2024-03-28 54 瀏覽
新都城有間隱世韓國餐廳—韓閣!作為將軍澳之友,經常見到好多人午市買外賣,12點一坐低已經見到前後有幾台學生入座。餐廳有好多韓國劇集嘅海報,風格尤如置身東大門餐廳一樣,店舖內全部都係年輕generation🤭餐廳採用QR code落單,今次叫咗全份甜辣炸雞($228)及石鍋咖喱雞件飯拼炸帶子,餐飲免費配蜜桃紅茶,令我覺得幾注重細節嘅係,蜜桃紅茶真係有兩嚿蜜桃㗎🤭平時喺屋企好少用大量嘅油整炸物,出嚟食韓國嘢就梗係揀傳統之選嘅甜辣炸雞~食落外皮酥脆,入邊嘅雞肉嫩滑多汁,加埋甜辣汁,又甜又辣好開胃,食咗一嚿就停唔到口啦!如果配埋冰凍啤酒仲正❤️甜辣炸雞勁新鮮炸出嚟,每一隻都超級熱辣辣,我哋等咗5分鐘先至撕開嚟食入邊嘅雞肉非常白滑,雞皮同埋雞肉之間極少肥脂肪,雞皮炸得非常脆口!咖喱雞件石鍋飯個飯焦超級吸引🤩平時食煲仔飯都特別鍾意食飯焦,脆脆哋又有飯香。咖喱汁唔算辣,偏向香港人風味~炸雞件個粉幾薄,炸得幾脆,眼見大部份枱都係食佢哋嘅午市石鍋,上菜速度超快!整體來說,對於鍾意食韓國嘢嘅我真的覺得非常不錯!
新都城有間隱世韓國餐廳—韓閣!

整體來說,對於鍾意食韓國嘢嘅我真的覺得非常不錯!