2015-11-07 189 瀏覽
同朋友好早就食完野, 地方又唔容許我地坐得耐, 唯有搵個地方坐坐, 食甜品, 朋友話呢間夜少少就開始要排隊, 平時沒有機會食, 因為都不會早吃完飯, 難得見無人等位, 就入去試一試。邊位已沒有, 開始坐中間橫枱, 我們被安排坐在邊的路口位。本以為沒有問題, 原來職員會經常經過這個轉角位, 不時都會撞到我背, 令到我覺得頗煩。芒之仲夏- 我和朋友三個的雪糕底都改為乳酪, 不用加錢, 我就食呢個甜品, 其實是芒果楊枝甘露新地, 雪糕口味充滿芒果味, 溶的速度都算慢, 令我可慢慢解決雪糕球, 再往下吃。柚子肉難得甜甜, 不酸,啫喱都好 下面的乳酪清清不膩, 整體好配合, 加上賣相, 其實都值得人排隊的。朋友食, 話抹茶同紅豆真係幾夾, 不過偏甜
右邊抹茶之舞
芒之仲夏
朋友食, 話抹茶同紅豆真係幾夾, 不過偏甜
題外話/補充資料: 職員態度好參差, 一個回覆可以雪糕轉乳酪, 落單到另一位(亦是不停撞到我的職員)時, 就大大聲話唔得, 更要同其他名事確定才幫忙下單, 我亦見到佢叫一對情侶坐定了, 一分鐘都沒有又叫佢地坐另一度, 就是為了安排多些相連座位。見我們看餐牌, 三番四次叫我們下單!!!你們已經限時進餐, 我看多久的餐牌又如何?如果不想我們看久, 你們就清一色做一種甜品就好......希望這個職員好好檢討!!!
芒之仲夏