2018-03-18 804 瀏覽
星期六晚上唔煮飯但又好想食茶餐廳,好掛住個鴨腿湯飯,之前食過,所以來再食但今晚無,話只係日頭先有得賣,果次食好好食,大大隻鴨腿,湯頭無咩油,熱辣辣,飯係分開上的,超有水準!今時今日唔係度度有鴨腿湯飯食,就算有都係超油的,唔會分開飯上,湯都唔會係熱辣辣的,因為無得賣所以叫左個芙蓉蛋飯同羅漢齋乾炒伊麵,個芙蓉蛋飯一到,我超開心,因為好耐無食過芙蓉蛋入面有芽菜,叉燒,火腿絲,苟黃等甘多料,再加上蛋唔係煎到熟透果隻,仲有最重要既甜豉油(上次我係某間食無豉油係面,我問伙記比我既係美極咯)所以呢個芙蓉蛋飯超有水準,我地兩個人都好認同!跟住再來個炒伊麵,好食,唔油又唔乾!好入味!茶餐廳可以做到甘既價錢,又唔求其煮,我會再光顧!唔怪得知可以做到甘多年啦!值得一試!
2018-03-17
  • 鴨腿湯飯,芙蓉蛋飯