2013-03-01 38 瀏覽
打開份舊報紙,見到之前傳得好勁嘅瑪牙末日,又係流料。原來瑪牙同墨西哥有關,仲介紹呢家連墨西哥領事都推介的餐廳,仲有墨西哥大廚坐鎮,決定去試下。睇佢地嘅Facebook page,見到Openrice No.1 的食評家Gourmet KC 推介嘅Tinga (墨西哥焗雞肉卷餅)。真係好正,雞肉好似手撕雞,好juicy,配上我最喜愛的牛油果及酸忌廉。salad 就無什麼特別,個Mexican rice 就好香,好有番茄味,質感同中國飯有少少似。甜品:Corn Bread (墨西哥鬆軟粟米糕)。質感有D似muffin,粟米味道非常濃郁,又係超正!原來佢地仲有樓上,臨走的時候見到有二十個疑似墨西哥人上咗去,店員話佢地包咗樓上開生日會。有機會一定會再來
打開份舊報紙,見到之前傳得好勁嘅瑪牙末日
,粟米味道非常濃郁,又係超正!

有機會一定會再來
2013-02-16
  • Tinga (墨西哥焗雞肉卷餅); Corn Bread (墨西哥鬆軟粟米糕)