2024-04-19 30 瀏覽
上星期去左黃金海岸個邊staycation 見到附近有間西餐廳 L’atlantis就係黃金泳灘隔離 餐廳有室內室外位置 非常之舒服同有情調 staff都好好service 晚餐有好多選擇可以散叫,有2人set 而我地就簡左2人套餐非常豐富呢😍每道菜都好好味🦪 法國生蠔 呢個套餐包咗兩隻肥美既法國生蠔 好新鮮🍈 西班牙伊比利亞48個月風乾火腿伴金瓜呢個做前菜都幾唔錯 用哈密瓜夾風乾火腿黎食意大利白松露忌廉湯/龍蝦濃湯個人比較喜歡意大利白松露忌廉湯 有好濃郁既白松露忌廉味 同埋飲完之後都唔會覺得好制 而龍蝦湯都用料十足 味道好濃郁 每款湯都會包一件蒜蓉包 好香既牛油味🦐 阿根廷紅蝦刺身配青檸辣汁擺盤好精緻 而紅蝦刺非常新鮮 肉質好彈牙 我地仲點左D青檸辣汁更fresh一d tim🥩 法國特醇紅酒慢煮澳洲面牛頰呢個慢煮澳洲牛頰都夠腍 熟度岩岩好 🐟 香煎格陵蘭野生比目魚配香草白酒忌廉汁呢個比目魚肉質好嫩滑 魚皮煎得勁香口 夾埋比目魚肉一齊食特別滋味🍰🍨Dessert甜品係Opera cake同earl grey cheese cake 仲有個vanilla ice cream 自己非常喜歡

🦪 法國生蠔

🥩 法國特醇紅酒慢煮澳洲面牛頰
呢個慢煮澳洲牛頰都夠腍 熟度岩岩好

🐟 香煎格陵蘭野生比目魚配香草白酒忌廉汁

🍰🍨Dessert
甜品係Opera cake同earl grey cheese cake 仲有個vanilla ice cream 自己非常喜歡Earl Grey cheese cake好有伯爵茶味道好香 好推介大家試下