Nonsense

餐廳: Nonsense
資訊:

因為朋友好想黎呢間餐廳食飯.. 所以就約左呢一晚陪佢入黎土瓜灣試試 我地係旺角坐巴士入黎, 原來都比想像中方便同快 餐廳裝潢簡單, 枱與枱之間有足夠距離, 坐落舒服 : ) 食物選擇唔少 pasta, 煲仔飯(日式 不是港式), Main Course肉類/海鮮, 甜品 飲品都有唔少特色款 香煎比目魚扒波士頓龍蝦尾配香草檸檬忌廉汁 $238 (好長既名) 係我至愛既龍蝦尾呀! 一整條都好飽滿同彈牙 ~ 比目魚扒 有2大件 好厚身! 油脂豐富, 煎得香脆 ~ ( 配菜仲有椰菜bb !! 呢期經常見到佢 ) 黑毛豬肋肉日式煲仔飯 $168 最鐘意呢個😋 每粒飯都索滿醬汁, 未食已經聞到好香 豬肋肉 腍身惹味, 大量菇菌,蘆筍 加埋蛋汁, 配合得好好~ 就算齋食d飯已經覺得好正 ~~ 鐘意食飯焦既 可以等佢放一陣先撈勻^^ 沙薑炸雞翼 $68 & 避風塘日本小茄子$58 兩款炸物 炸既程度恰到好處 香口得黎 唔太油膩 ^^ 令人一啖接一啖咁食~ 第1次食沙薑口味既雞翼, 原來兩者係超match !! 小茄子無想像中的油膩 ~ 而且配埋炸蒜粒食 好正 (仲有大量芝麻粒, 不過我覺得芝麻粒反
我地係旺角坐巴士入黎, 原來都比想像中方便同快
餐廳裝潢簡單, 枱與枱之間有足夠距離, 坐落舒服 : )
食物選擇唔少
飲品都有唔少特色款
香煎比目魚扒波士頓龍蝦尾配香草檸檬忌廉汁 $238
(好長既名)
係我至愛既龍蝦尾呀! 一整條都好飽滿同彈牙 ~
比目魚扒 有2大件 好厚身! 油脂豐富, 煎得香脆 ~
( 配菜仲有椰菜bb !! 呢期經常見到佢 )
黑毛豬肋肉日式煲仔飯 $168
最鐘意呢個😋 每粒飯都索滿醬汁, 未食已經聞到好香
沙薑炸雞翼 $68 避風塘日本小茄子$58
兩款炸物 炸既程度恰到好處
香口得黎 唔太油膩 ^^ 令人一啖接一啖咁食~
第1次食沙薑口味既雞翼, 原來兩者係超match !!
小茄子無想像中的油膩 ~ 而且配埋炸蒜粒食 好正
(仲有大量芝麻粒, 不過我覺得芝麻粒反而有少少搶味 ~ 少返d會好d)
Perfume Fruit Oolong Tea $58
呢度既飲品 真係不得了, 超 級 靚 !!
呢杯係朋友叫的 ~ 我試飲左一啖 好清新 !!
個香水樽 其實係玫瑰味糖漿黎架 ~ 愈噴得多 玫瑰味道愈重 ~
我叫的  Smoky Rose Lemonade $58
自行將梳打水 同玫瑰糖漿 按自己喜好加入 ~ 過程中要keep住試味
玫瑰糖漿中 其實仲加入左蜜糖同蘋果煙燻木, 未飲已經聞到香氣
感覺好似做實驗咁~ 可能就係因為咁 佢同一個好似test tube既容器裝住? >v<"
整體飲落 唔會太甜, 幾fresh呢
p.s. 每款都係即叫即製.. 要預返時間等候
p.s.s. 有做take-away的 : )
避風塘日本小茄子
Perfume Fruit Oolong Tea