餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (皇室堡)
資訊:

餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (皇室堡)
資訊:

2023-04-28 945 瀏覽
如果人生四大美事要添一項,「有得食燒肉」絕對係首選。點餐個陣,我望住個屏風,突然諗起東邪西毒,呢度無得點醉生夢死酒,但有得食燒肉就已經令我醉生夢死啦。我唔係慕容燕或者慕容嫣,呢度無湖面俾我練劍,但有個烤網俾我用鉗,佢個外號係東方不敗,我又何嘗唔係有個外號叫燒肉不敗呀。午飯定食可以選三味,我一於高中低價位各揀一碟。78蚊嘅肩脊肉,嫰下Tiger,好食到Error;52蚊四片牛舌,牛舌我期望厚過姜濤,點知呢舖做神徒,因為佢喺薄切嘅,但理得佢姜濤定Anson Lo,一於放入自己肚。姐姐腦中充滿鏡仔,食到以為自己回春,唔識死點左個雞肝,幾十歲人今舖真係食到膽固醇超標。我唔係叉燒炳,燒味店個d外脆內軟先係王道,所以下次都係唔好慳,點多幾件牛。呢度白飯可以無限encore,食到你變肥阿哥。肥婆就無添飯啦,但十二蚊雪糕點可以唔加,抹茶雪糕配上黑糖黃豆粉,為這餐盛宴畫上完美句號,簡直係一百分。

2023-04-26