2021-02-24 197 瀏覽
公園未開,無🉐️打韆鞦,所以上個禮拜同仔仔去咗一間🉑️以一邊食嘢一邊打韆鞦嘅樓上cafe 撐枱腳👩‍👦佢仲搖到唔捨得走添😂蟲二位於上海街一座外型古舊但內裏modern嘅building 嘅頂樓,所以🈶️戶外同室內🉑️以揀。早幾日天氣咁好☀️同埋有韆鞦坐,就梗係揀戶外啦🏖我哋點咗必食嘅一汁三菜便當🍱同麻糬班戟🥞再加一杯洛神花檸檬紫梳打,超滿足咁落樓🥰 一汁三菜便當 🍱第1⃣️菜係漬物三吃,最欣賞就係柚子藕片,感覺清新爽口😌第2⃣️菜俗日本極上太白63度慢煮蛋🥚蛋白嫩滑蛋黃流心兼味道香濃,拌飯超正🤤 第3⃣️茶我哋揀咗烤芝士漢堡扒伴海苔肉鬆🍖 漢堡扒juicy兼唔會食到成口渣,加埋芝士同燒汁,十分惹味🤩飯到加入少許鰹魚昆布高湯🥣仔仔自己食咗一舊加半碗飲😚飯後甜品桂花麻糬傳統班戟以色彩繽紛嘅生果做伴碟,外貌非常吸引,而且仲好有內涵😆喺鬆軟嘅pancake入邊藏有紅豆麻糬,口感軟糯,一啖就有多重口感😋 Pancake上面淋上桂花糖,感覺好清新。海鹽忌廉芝士醬亦中和返桂花糖及牛乳雪糕🍨嘅甜。食物質素高而且環境又好,喺臨走嘅時候已經傾好咗下次要帶一齊再嚟食。我自己都好期待呀☺️

一汁三菜 ,便當
洛神花檸檬紫梳打