2017-11-13 2252 瀏覽
對上一次已經係年幾前,剛剛開業冇耐個時,因為突然好掛住佢地個CrabRice,再一次行過左門口條冷巷都唔知,個門口係幾隱蔽架,哈哈!上次食左chef dinner menu,所以今次就試下a la carte。Prawn Tartar,海蝦好新鮮同爽口,切到細細粒,每粒都被醬汁包住,再配住印尼炸蝦片一齊,好過引!而且隻碟好raw同道菜好match。Cobia Terrine,用軍曹魚切片加左海澡絲砌左個靚靚Terrine,魚肉本身比較實淨,有咬囗有小小咸香,加埋個milkbutter sauce,柔滑左,多左層次。Crab rice,正如其名用左蟹蓋載住鮮蟹肉加飯,仲有uni山(我不吃,友人可獨霸,做我友人不錯吧,哈),將已調味鮮蟹肉伴飯,每一口都有蟹肉同飯,係mixed版壽司,口感好豐富!不過chef今晚重手左小小,有點偏喊,不過一樣好食。(呢個Signature大家一定要order)Eggplant with salty fish,麵包糠蒜蓉焗茄子,上面的焗到金黃色脆卜卜,再加上鹽漬魚,伴住一齊食,好野味!Grill Dried Threadfin,今晚食左薄燒馬友,條魚用鹽漬左一

milkbutter sauce,柔滑左,多左層次。

(呢個Signature大家一定要order)

Grill Dried Threadfin,今晚食左薄燒馬友,條魚用鹽漬左一日,原條開邊比手掌差大少少,魚皮燒到好脆,食落喊香但仲保留到魚味。

整體來講同新開的時候質數差唔不多,仲保持到水準,只係今晚食物喊左少許,不過價錢就明顯比之前貴左啦,如果未試的你地,可以試佢地個chef dinner menu,因為可以試哂大部份signature dish,而且佢地仲有個cocktail pairing,同個chef dinner menu野食好match,我覺得你地可以試試。
2017-11-02
  • Crab rice