2021-05-06 334 瀏覽
今日黎沙田豚王食拉麵!豚王係本人最愛拉麵之一,但疫情關係少出街食飯,已經有成一年半無食豚王了!連食評都無寫,其實係個人懶惰,我而家開始又努力寫返先,不過過一段時間都係會懶惰🤣🤣講返今次黎豚王,多數我都係試佢嘅每月限定王(每月都不同),今次睇過張poster有諗過唔食限定王,揀返最愛招牌-豚王!而最後我都係揀咗限定王-櫻花蝦湯拉麵,我都係想試吓個蝦湯係點!首先個蝦湯好鮮甜有蝦味,原來係用雞湯再加櫻花蝦粉及紅菜頭汁既(官方社交平台嗰度有寫)配雞肉片而不是肩肉或腩片,雞肉片好淋一點也不‘鞋’,歲半BB都吃到喔!個麵底跟正常麵底顏色不同,帶點粉紅色,味道不錯!配菜有蓮藕片、京蔥絲、紫色椰菜絲、櫻花蝦,紫色椰菜食落比較硬身,京蔥撈埋麵條一起食很香口很醒神,櫻花蝦跌晒落啲湯度就只係食到少少!總括櫻花蝦湯拉麵有驚喜都好味!
今日黎沙田豚王食拉麵!

首先個蝦湯好鮮甜有蝦味

個麵底跟正常麵底顏色不同,帶點粉紅色,味道不錯!

總括櫻花蝦湯拉麵有驚喜都好味!

限定王-櫻花蝦蝦湯拉麵
2021-05-02