椰林閣已經少左好多間, 以前真係好經常去, 今日來到屯門, 又去幫襯下, 唔食牛唔要食太多肉, 就叫左芝士帆立貝配洋蔥豬扒加飯, 餐飲要熱華田, 因為佢係餐, 另外要左忌廉粟米湯, 其實環境幾舒服又靜👍😍 不過唔知點解個個去晒隔離吃壽司🤣🤣 坐左一陣先來湯和蒜蓉包, 湯夠熱又濃, 都幾多粟米👍 不過覺得結左少少, 飲落有d滞😅 但味道係ok, 配蒜蓉包又幾好味😚 再隔左一陣餐送上, 份量也多, 賣相就一般般, 先試汁撈飯😅 唔知乜嘢汁, 但叫做有味, 飯唔係太熱, 食到好多硬的焦米😆 用刀切一舊豬扒食, 醃得幾好味👍😋 都無雪藏味道, 帆立貝食到d芝士味, 帆立貝味道就一般, 整體都合格😛😜 之後要左熱華田又幾有驚喜, 夠熱又夠味👍😋🤩 大型西餐廳已經買少見少, 都係香港人的集體回憶💓
2024-04-10