牛魔王今次又去大坑搵食, 之前有去過大坑的Warren食晚餐, 整體覺得好滿意, 爬文得知原來Warren有間姊妹店...仲要係Steak House😍記得上次喺Warren的星級服務, 今次喺Bovini同樣享受到, 講真!! 真係唔會有幾多地方可以有咁嘅水準Dinner Set分3個levels - Joyful, Deluxe & Premium...分別在配Risotto / 配Steak, 又或者兩者都要晒Deluxe Dinner Set 我地一開始已表明心跡要食Steak...所以就揀選了 “Deluxe” Garlic Bread蒜蓉包唔係hea用蒜蓉牛油填滿個包就算, 而係填滿一粒粒新鮮蒜蓉碎, 香味十足麵包用上軟身的麵包, 外層烘得酥脆Starter - Classic Ceaser Salad 賣相勁靚, Ceaser Salad擺放得好似盆栽般, 再用整塊綠油油的羅馬生菜吸晴, 夠醒神生菜超新鮮爽脆, 混合著蕃茄粒、煙肉粒、芝士碎、麵包粒Starter - Home-Made Crab Cake w/ Tartar Sauce蟹餅外層煎得脆脆, 蟹味濃郁, 切開

Deluxe Dinner Set

Garlic Bread

麵包用上軟身的麵包, 外層烘得酥脆
Garlic Bread

生菜超新鮮爽脆, 混合著蕃茄粒、煙肉粒、芝士碎、麵包粒
Classic Ceaser Salad

蟹餅外層煎得脆脆, 蟹味濃郁, 切開後清楚見到一絲絲蟹肉, 蘸上他他醬, 酸酸地令味道冇咁單調

Soup - Wild Mushroom
朋友的蘑菇湯, 偷飲了幾啖 - 蘑菇的份量好足, 好稠身, 每一啖都食到蘑菇細粒
Soup - Wild Mushroom

Soup - Lobster Bosque
又係龍蝦湯, 我超愛龍蝦湯, 還記得上次Warren的龍蝦湯內嫩滑的龍蝦肉, 已經覺得好正!
點知今次呢個簡直係不得了(絕無誇大!!)
Soup - Lobster Bosque

龍蝦湯煲足6個鐘, 既足料又大碗, 上抬時會加入白蘭地, 以作提升龍蝦的鮮味
Soup - Lobster Bosque

Main Course - +$100 USDA Prime Grade New York Strip Loin 14oz (Medium)
終於等到Main Course喇!

14oz的Strip Loin呀!!! 好滿足
賣相同樣好有心思, 用薄脆整了一隻牛的形狀出來, 既可裝飾亦可食用

Medium的牛扒外層帶有微微的焦香, 切開後內層是粉嫩的色澤, 連帶肉汁隨隨留出, 牛肉味夠香夠濃

Side Dish - Onion Ring
我幾鍾意Onion Ring外層的炸粉 (係咪有啲變態!) 炸粉咸咸地, 唔係炸到超脆, 口感好似食緊麵包, 炸完的洋蔥圈仍然有爽脆的口感
Onion Ring

Dessert +$100 Molten Chocolate w/ Home-Made Valilla Ice Cream

4.5吋的心太軟, 直程可以當生日蛋糕呀! 配上大大球自家製呍呢嗱雪糕

切開心太軟...朱古力漿緩緩流出(每次食心太軟最期待就係呢一幕), 配合埋雪糕, 一冷一熱😋

Classic Ceaser Salad
Onion Ring