2022-07-31 7708 瀏覽
我第一次光顧這店是十多年前食放題,質素好,款式豐富,不過係座位狹窄,所以沒有再光顧放題。但它的午市定食也相當吸引和有質素,與不同人士到來,次次都滿足開心地走。但今次失望極。我叫了菊壽司併細牛肉烏冬$76,壽司賣相都尚可,烏冬煙靭,牛肉味濃。老公叫了豬軟骨拉麵,碗是特大,份量正常,不覺得特別大。豬軟骨若軟淋多少少更好。最不滿是個湯完全唔熱,只是微暖。阿仔就叫了近乎一百大元的炸蝦拼軟殼蟹天婦羅便當。一送來,相機先食,因為賣相吸引。但一嚐就失望了。軟殼蟹炸得過火,脆脆硬硬,蟹味一般。賣相吸引其中是因炸金菇像一把扇,不過都係「脆」「硬」,沒有味道,呢把扇三個人分都分唔晒,因為唔好食。三個餐仲要加一,二百九十幾。講真,如果這樣的價格,而質素又這樣的差,我寧願去食其他。希望是一時失手,再俾多次機會你啦!
2022-07-30