2014-10-25 8138 瀏覽
半年前, 早2-3個月book 5– 10人既台, 冇一次book到..今次只係1個月前, book到20個人既台揀完菜報價, 一位322, 海鮮時價我明, 肉宜家有幾貴我都知, 不過如果有提議下,我會改用比較岩時價既海鮮食材, 而且有呢d提醒會比較有私房菜既親切感, 價錢相對別家有名私房菜, 相對冇咁值脆香糯米雞 – 雞好香, 皮脆肉滑, 好入味, 糯米唔會太干太硬, 口感同味道都好夾, 唔錯!話梅豬手 -- 酸酸甜甜, 的確醒神開胃! 豬手爽口入味, 不錯!黃金蝦 – 普通, 蝦唔太油既, 但係唔香口,有D淋, 蛋黃唔夠香唔夠濃, 普通水準冰醉瀨尿蝦- 係好大隻, 都OK鮮甜既, 都明白由於要早一晚入味, 所以始終唔係食個日最新鮮的質感同味道, 不過, 都食到佢唔係最高檔次既巨瀨尿蝦; 酒味唔會過濃, 都幾清甜既粉絲蒸聖子皇 – 未算係最大的, 有小小under expectation, 未夠肥大, 不過係鮮甜味美既! 都唔錯!油鹽水花甲 – 呢味送唔係度度都整得好食, 呢度, 都係under expectation, 湯唔夠鮮甜, 味道比一般的較為清淡. 花甲勁大隻, 但係勁韌的
今次只係1個月前, book到20個人既台

油鹽水花甲 – 呢味送唔係度度都整得好食, 呢度, 都係under expectation, 湯唔夠鮮甜, 味道比一般的較為清淡. 花甲勁大隻, 但係勁韌的.. 應該係貨式問題… 其實呢… 唔係買到咁大隻又易韌又貴law… 我地係食野, 唔係淨係餵飽相機就算架嘛…
金銀菜豬肺湯
-料足! 又夠香又夠甜! 好多好肥美既豬肺, 仲好干淨tim, 正!
啫啫芥蘭煲
-爭左d 獲氣, 味道ok la
扒娃娃菜
-夠味夠甜, 唔錯的
脆炸豆腐球
-入口火燙, 要小心食, 夠香口, 不過如果可以至滑d就好, 幾好味
秘制鎮江骨 (例)
-夠入味, 時間火侯十足, 肉質夠淋唔會 “鞋”, 而且大大件, 真係唔錯!

強記3寶-叉燒,炸大腸,咸魚煎肉餅
唔應該叫三寶, 因為唔感覺到佢係可以強烈推介之選,
-叉燒, 唔夠juicy, 肉身有點 “鞋”
-炸大腸, 唔夠香口, 唔夠惹味
-咸魚煎肉餅, 普通了點… 如果可以嫩身d, 香d, 會好好多

2014-10-11