2018-09-10 997 瀏覽
今日一家人去咗旺角食午飯,去到旺角moko, 茶樓太多人, 閒閒哋都要等二三百張枱, outback正正係兩間茶樓旁邊, 人齊就可以入去, 見到lunch set幾抵食, 就一家人入去試下.Outback每間分店裝修都係差唔多,中間有個吧枱, 有電視睇,有少少似酒吧, 座位幾寬闊 ,有外國人拖住喼去食都冇問題.首先叫咗小食拼盤,  炸薯條,豬肋骨,炸雞翼都幾好味. 每人都叫做一個餐, 頭盤沙律同湯都幾好食, 沙律菜幾爽口幾新鮮, 而且個湯唔似係罐頭, 幾好. 佢個黑糖包真係好好味, 甜甜地, 質地又鬆軟, 煙煙靭靭, 又有麵包嘅烘焙香味, 上餐時熱辣辣,每次食都覺得好好食. 叫咗 香芒雞沙律, 份量真係好大, 雞肉蕃茄炸脆條生菜兩號均勻,每一啖都食到唔同味道, 芒果醬汁酸酸甜甜, 加埋雞肉食幾好味, 如果芝士更加多會更好. 另外叫咗燒春雞, 份量好大,雞肉醃得好入味, 燒雞皮好正! 薯條都係新鮮炸, 外脆內軟! 亦都叫咗outback最出名嘅牛扒, 牛扒 有牛香, 調味到位, 五成熟剛剛好, 火候控制得幾好, 抵食又好食. 可惜旁邊嘅配菜, 有點凍, 西蘭花腥腥地,好似擺咗好耐, 要扣
首先叫咗小食拼盤,  炸薯條,豬肋骨,炸雞翼都幾好味. 每人都叫做一個餐, 頭盤沙律同湯都幾好食, 沙律菜幾爽口幾新鮮, 而且個湯唔似係罐頭, 幾好. 佢個黑糖包真係好好味, 甜甜地, 質地又鬆軟, 煙煙靭靭, 又有麵包嘅烘焙香味, 上餐時熱辣辣,每次食都覺得好好食. 叫咗 香芒雞沙律, 份量真係好大, 雞肉蕃茄炸脆條生菜兩號均勻,每一啖都食到唔同味道, 芒果醬汁酸酸甜甜, 加埋雞肉食幾好味, 如果芝士更加多會更好. 另外叫咗燒春雞, 份量好大,雞肉醃得好入味, 燒雞皮好正! 薯條都係新鮮炸, 外脆內軟! 亦都叫咗outback最出名嘅牛扒, 牛扒 有牛香, 調味到位, 五成熟剛剛好, 火候控制得幾好, 抵食又好食. 可惜旁邊嘅配菜, 有點凍, 西蘭花腥腥地,好似擺咗好耐, 要扣分.
旺角呢間outback, 有番佢正常嘅水準. 之前食過黃埔分店, 非常一般. 旺角分店挽回outback嘅面子, 嘢食意粉量嚟講好抵食,味道又唔錯, 坐得又舒服,下次去moko經過既話,我會再嚟食.
燒肉醬味烤雞
美國安格斯肉眼牛扒