2024-05-07
旺角樓上既法式小店🇫🇷雖然地點比較難搵,係小巷入面既大廈入面,但整體都很不錯,店長非常nice又好傾,而職員都好有禮貌🫶🏻cp值高既法式西餐,當中既豬肉梅扒大推😆💫🥣洋蔥湯配蒜蓉包 洋蔥同牛肉煮到好林,個湯有啲蒜、洋蔥同牛味,而蒜蓉包好脆🤩聽到自己同男朋友每咬一啖都有脆卜卜既聲,好香蒜香牛油味,正正😋💫🥩美國豬肉梅扒 $208肉質香嫩,煮得岩岩好,比較油脂重既部位煮到脆脆地🤩食落好香豬味,唔會有雪藏味👍🏻配西蘭花,菇🍄、車厘茄,亦配上薯蓉,有啲奶味,另外一提我只係食左一啖咁大把😂男朋友食晒啲薯蓉💫🥟Today special 菠菜芝士意大利雲吞 $188入面有蕃茄仔、翠玉瓜、菇🍄、菠菜、火腿同埋主菜芝士菠菜意大行雲吞🥟值得一讚係個醬汁既口感一啲都唔膩,有芝士奶味,但係唔會過重亦帶少少辣,而火腿帶出個咸味,口感唔會太有負擔👍🏻💫+$4有餐飲🍹檸檬茶 🍹橙汁
🥣洋蔥湯配蒜蓉包
🥩美國豬肉梅扒 $208