2018-04-02 147 瀏覽
近期人氣甜品非疏乎厘pancake 莫屬,仲要係人氣日本品牌「十幾克」😝就黎登陸香港,一定又牽起一陣熱潮。諗到呢度我都等吾切,今日一於去另一間人氣熱店滿足下自己的胃先! 今日去到旺角分店,好彩吾駛等好耐。 門口有三張高櫈,所以大家都係準備企係街頭等食。 職員好有禮貌的跟我們說要等幾多分鐘,你可以四圍行逛等食。 等了廿分鐘終於等到了,賣相真不錯! 鬆鬆軟軟的疏乎厘pancake 很有空氣感, 軟綿綿,而且吾會好快塌落黎, 讚! 味道方面, 我都係鐘意甜味既pancake. 魔鬼朱古力味真係好邪惡! 面層的朱古力略帶榛子味,再加上焦糖爆谷和朱古力雪糕,食完好滿足! 至於綠茶忌廉芝士味由於芝士的鹹味很濃,同soufflé pancake 吾係太夾。 我都係鐘意食朱古力那個多d ! 😋