餐廳: Amplifier Restaurant (花園街)
資訊:

平時都係食lunch多 覺得質素唔錯 特意約了好友們共聚晚餐🤩🍴3人行點了2人餐 $1088 份量岩岩好 氛圍食物都很滿意呢🧏🏻‍♀️ -Signature Set for Two - / Starter /✿ Fresh Oyster (4pcs) 精選新鮮生蠔4隻:週三放鬆一點 chill住食生蠔🦪☺️新鮮juicy ✿ Escargot "Vol au Vent" 蒜香牛油田螺酥皮盒:賣相像盒子一樣的酥皮 入面盛載住滿滿螺肉 蒜香味增加食慾😏 ✿ Parma Ham & Melon 巴馬火腿配蜜瓜:小巧的配搭 甜甜蜜瓜🍈食落好清新✨ / Soup /✿ Crab Meat Lobster Bisque 蟹肉龍蝦濃湯:吃得到的蟹肉🦀飲得到的龍蝦🦞個湯好濃郁呀! / Main Dishs /✿ Japanese Sea Scallop, Mushroom & Tomato Sauce香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵:一上枱份量好decent 帶子仲係原隻上 意粉🍝完美掛上番茄醬 口感彈牙 ✿ Slow Cook USDA Beef Wellington 慢煮美國威靈頓牛柳:自我認識威靈頓牛柳

-Signature Set for Two -

/ Starter /
:週三放鬆一點 chill住食生蠔🦪☺️新鮮juicy

✿ Parma Ham & Melon 巴馬火腿配蜜瓜
:小巧的配搭 甜甜蜜瓜🍈食落好清新✨

/ Soup /
:吃得到的蟹肉🦀飲得到的龍蝦🦞個湯好濃郁呀!

/ Main Dishs /

:自我認識威靈頓牛柳以來第2次品嘗呢道菜 這是一道複雜的菜式🥸牛肉熟成程度剛剛好 慢煮保持到肉汁 外層酥皮充滿牛油香 伴碟有洋蔥菠菜蓉+烤大蒜 很開胃 我哋都清到一啖不留🤣🤣

/ Sweet /
✿ Daily Set Dessert 是日精選甜品