2019-03-30 94 瀏覽
黎到旺角,有五花八門既餐廳,基本上你想食咩都得!今日同老公去睇裝修d野又黎到呢個好多人既旺角,都唔諗食咩啦,見野岩就食啦!今次食呢間新開既小店,之前行過好多都唔多覺。我揀左食豬骨濃湯,因為唔係好食得辣,湯內本身已經有啲配料,芽菜、酸菜等,配上紅薯粉,餸我就揀左豬腩片、魚皮餃、魚腐、芝士腸同響鈴,每款都係加$8,$9咋!碗粉一黎呈奶白色,好大碗,湯有啲似平時拉麵feel,飲兩啖個湯,幾濃。紅薯粉都幾重而且好滑,佢呢度啲豬腩片好薄,肥肉唔算好多,但係好爽,又唔油。跟住介紹下d小食,忍唔住叫左三款,每樣都唔係好大碟,所以絕對食得落!三款小食都有青瓜絲襯底,如果覺得辣不妨連埋青瓜絲一齊食,減輕個辣。蒜泥白肉唔錯,每片肉細細片又切得薄。口水雞d雞唔會太硬、冰冰凍凍咁。我最想介紹既就係「黃金皮蛋」,超好味,皮蛋晶瑩剔透,食起黎軟林林,而且好襯𠴱種麻辣味,三款小食中最正就係呢款啦!小店好多學生哥畫幫襯,可能因為價錢夠親民,要多d幫襯啦!
小店好多學生哥畫幫襯,可能因為價錢夠親民,要多d幫襯啦!