2021-09-27 474 瀏覽
去的时候不是饭点,店里没什人。只记得毛肚有怪怪的味道,感觉不是很新鲜?没有什么别的特色,也不是很辣。响铃很好吃,不过只有2片好像,有点少。红薯粉也还行。应该不会去吃第二次了
2021-09-14 219 瀏覽
今日黎左旺角行街街,行到咁上下又係時候搵野食醫肚仔啦。今日突然好想食辣野,咁岩經過見到依間,價錢都十分之相宜就入左去試試啦。今次叫左個酸辣中辣米線,配金菇同埋雞柳。見到佢上菜既時候都有少少嚇親,個碗面都係紅噹噹,不過食落又唔算辣到食唔到,算係過癮既辣,不過我覺得湯底油左啲。雞柳就普通雪藏野咁。金菇就得幾棵仔,份量少。另外叫左蒜泥白肉,蒜泥十分之多,不過整體咸左啲,肉既份量都多,岩晒重口味人士。最爽都係食辣野配凍檸樂
最爽都係食辣野配凍檸樂
2021-08-27 151 瀏覽
價錢同譚仔差唔多,但味道同份量就差好多!叫左個涼拌粉皮加蘿蔔同牛孖筋,蘿蔔係水煮一啲味都冇,牛孖筋得二點五粒,加十二蚊呀!我男友個碗就加韭菜餃,有3粒,但好鬼細。服務都要收加一,唔會再黎食!
價錢同譚仔差唔多,但味道同份量就差好多!
我男友個碗就加韭菜餃,有3粒,但好鬼細。
服務都要收加一,唔會再黎食!
2021-08-05 344 瀏覽
去到旺角,赫然發現這間都有些好評的餐廳沒人,但搜查一下又不覺有關顏色的評論,不理,照吃可也。室內又大,椅子又新又卡通,不過就乏食客還是點個撈米線,米線份量不算太多,也不覺彈牙。餐肉也只有兩片,而且不是上乘的品牌,餐肉都爛爛的;腩肉算多些,肥瘦均勻,不太乾瘦,吸點辣,挺香濃。這種辣比譚仔好像更香,容易上頭頂,吃到頭頂冒汗的另外的海帶呈幼身,還算挺爽口凍檸茶味道普通,茶味欠濃,不過熱天吃辣麵,不喝凍的似乎很慘

室內又大,椅子又新又卡通,不過就乏食客

還是點個
撈米線,米線份量不算太多,也不覺彈牙。
餐肉也只有兩片,而且不是上乘的品牌,餐肉都爛爛的;
另外的海帶呈幼身,還算挺爽口

凍檸茶味道普通,茶味欠濃,不過熱天吃辣麵,不喝凍的似乎很慘
2021-06-15 557 瀏覽
突然間好想食辣嘢,即刻係女人街搵到呢間川菜餐廳。涼拌手工涼皮 $26涼皮有好多款配料可以選擇,我就揀咗豬腩片($9),蓮藕($6)及麵筋($6) 。而辣度就由大辣至微辣,甚至可以揀唔辣。豬腩片肥肉部分偏多,而且有比較重豬肉味。蓮藕片好脆,麵筋都幾韌,但都幾吸汁。麻辣燙 $41最少要揀6款配料,揀咗肥牛($9),豬紅($8),響鈴卷($6),山根($6),金菇($6)及娃娃菜($6)。金菇同娃娃菜都煮到好淋,響鈴卷同山根都吸到好多麻辣湯,好好食。麻辣豬耳 $32豬耳分量都唔少,食落好脆,連同青瓜絲一齊食會清新啲,仲可以降低辣度。
突然間好想食辣嘢,即刻係女人街搵到呢間川菜餐廳。

涼拌手工涼皮

2021-06-10
麻辣燙
麻辣豬耳
2021-05-21 384 瀏覽
想食酸辣粉好耐,見到有食評話中意食辣嘅都會中意尼間,所以就黎試下。可能期望太大,食完有d失望😓重慶小鍋酸辣紅薯粉(小辣) 配肥牛魚腐 $44 ★★☆☆☆ 👍肥牛同紅薯粉分量都足,魚腐得兩舊可接受👎小辣完全唔辣,嗌中辣又太辣,亦都完全無酸味👎紅薯粉太淋,淋到夾起就斷嘅地步,一d都唔彈牙無咬口☹️重慶小鍋酸辣紅薯粉(中辣) 配雞翼尖金菇菜 $42 ★★☆☆☆👍雞翼尖分量好足👎紅薯粉都係太淋👎湯底似係清湯加辣椒醬辣椒油,無酸味雙拼涼拌海帶青瓜 $28 ★☆☆☆☆👎青瓜唔入味,海帶還好整體黎講失望,唔會再黎☹️

重慶小鍋酸辣紅薯粉(小辣) 配肥牛魚腐 $44 ★★☆☆☆

👍肥牛同紅薯粉分量都足,魚腐得兩舊可接受
👎小辣完全唔辣,嗌中辣又太辣,亦都完全無酸味
👎紅薯粉太淋,淋到夾起就斷嘅地步,一d都唔彈牙無咬口☹️

👍雞翼尖分量好足
👎紅薯粉都係太淋
👎湯底似係清湯加辣椒醬辣椒油,無酸味

雙拼涼拌海帶青瓜 $28 ★☆☆☆☆

👎青瓜唔入味,海帶還好

整體黎講失望,唔會再黎☹️
2021-05-21
2021-05-01 338 瀏覽
又到了不知道晚上放工吃什麼的時候,看到小店,點了一個熱拌米線,味道算濃郁,還有一個酸辣湯米線夠重口味,味道正常。小食比較優秀,涼拌土豆絲很好吃,蒜泥白肉真的是重口味,還可以,就是完全沒服務竟然要收服務費,有點差異
2021-03-26 517 瀏覽
今日行過旺角,見肚餓就去咗依間麻辣妹食下午茶,叫咗個E餐-麻辣肥牛飯$32,依家叫下午茶仲送汽水,真係窮人恩物,某大型牛肉飯店都無咁平,仲要有麻辣味。等左一陣就到了,聞落好香麻辣,除了牛肉外還加上青瓜絲及芫荽等作配搭,感覺煮法講究,首先當然是試下主菜牛肉啦,睇吓夠唔夠麻辣味,識落有驚喜,麻辣味唔似係煮好再落麻辣醬咁,牛肉怖滿了麻辣汁,一食就知係自家制既,出面食唔返,佢唔係好辣,但就好香同有傳統麻辣既味道,好岩我,如果下次出開旺角,我會再返黎食多次。

2021-03-23
第一次寫食評琴日係旺角諗住食辣嘢,行行下見到有間食辣嘢既,見到都算幾多人就諗住試下,嗌完餐之後食左兩啖居然發現碗米線有曱甴腳,仲要係好大隻既腳同餐廳啲人講完之後佢地仲諗住辯駁話係乾辣椒來,後來淨係講左句唔好意思就算,仲要係態度好差,最後食完飯都冇話可以計平我少少或者送碟嘢補償返我。咁差既店絕對唔會再幫襯第二次!
第一次寫食評
2021-03-10
2021-01-09 540 瀏覽
因為在附近上堂要食一個quick lunch,見到女人街得這間不用排隊就入去。先評論服務態度,應該是老闆娘,收銀加落單矮小那位,完全沒有禮貌,不停說等等。以為我才是侍應。【重慶小鍋米線】走剩香蔥,選了小辣,而配料就加了$6響玲和$8魚皮餃。一端上枱就很失望,魚皮餃得兩小粒,整碗沒有香味的,完全沒有花椒八角等香料出現,只有些少蒜茸。而湯底是奶白色加一些辣油的紅,一喝...非常之重雞粉和加了重味精,好像很多包媽咪麵味粉開出來!很失望!吃完隔了幾小時還是口渴。絕對不會再光顧的。
以為我才是侍應

很失望!吃完隔了幾小時還是口渴。絕對不會再光顧的。
重慶小鍋米線
2021-01-09
2021-01-04 313 瀏覽
食過幾次,幾好味,當想慳錢但又想食好西時就會走去食好味推介:紅油韮菜餃皮蛋涼皮酸辣米線蒜泥白肉每樣都好便,又唔駛加一麻辣米線覺得普通,酸辣米線好味,啲米線好淋身,好岩我食
食過幾次,幾好味,當想慳錢但又想食好西時就會走去食

好味推介:
紅油韮菜餃
皮蛋
涼皮
酸辣米線
蒜泥白肉

每樣都好便,又唔駛加一

麻辣米線覺得普通,酸辣米線好味,啲米線好淋身,好岩我食
  • 涼皮
  • 皮蛋
  • 酸辣米線
  • 紅油韮菜餃
環境係幾唔錯,坐得闊落又舒服,而且裝修風格我幾鍾意嘅至於座椅就見人見智,我唔知點解有卡通樣,總之坐得舒服就ok一般食辣嘅地方都黐黐立立咁,不過呢間又冇,所以環境衛生都唔錯涼拌手工涼皮 $26 中辣+$6 響鈴中辣其實唔係好辣,有位店員姨姨都問左我係咪食得辣服務態度幾好。響鈴佢整淋左,呢下失望,因為我會諗住佢乾上比我去連涼拌汁一齊食。而涼皮好得意,好食,質地似大塊嘅粉皮咁,加上佢巢皮樣好吸汁但係份量唔多,好似我咁大食唔夠飽下午茶B. 雞柳+生菜+米線 $29 連飲品都可以揀辣度,女友揀左小辣,佢話都好辣😅湯底好味,味精一定有,不過少,因為我飲左幾啖湯都冇超口渴,反而茶餐係抵食嘅行完街休息下嘅話,呢間野食抵食嘅下午茶,不妨試試。同埋收銀處養左隻大蜥蜴,仲有FB IG 可以睇下佢近況,打卡唔錯
環境係幾唔錯,坐得闊落又舒服,而且裝修風格我幾鍾意嘅
至於座椅就見人見智,我唔知點解有卡通樣,總之坐得舒服就ok

涼拌手工涼皮 $26 中辣+$6 響鈴
中辣其實唔係好辣,有位店員姨姨都問左我係咪食得辣
服務態度幾好。
但係份量唔多,好似我咁大食唔夠飽

下午茶B. 雞柳+生菜+米線 $29 連飲品

2020-12-14
2020-07-09 905 瀏覽
我第一次寫食評,特登注冊戶口就係因為麻辣妹好惡劣嘅服務態度。先係落錯單,仲要數次。嗌左三碗面同埋涼皮,口水雞,加一支水,可以有四樣嘢都比錯曬。隔咗好耐之後終於上菜。咁就嚟錯野,食左兩啖發覺d配料同辣度都錯,離晒大譜。跟住同佢講,佢話我哋食過唔換比我哋😅一定係貪佢d成本價幾毫子嘅涼皮啦🙃 之後佢又發晦氣齋換餸,佢話收返嗰碗麵要比下一個客,咁嘅處理手法我哋已經吓哂。食物方面,上嘅口水雞啖啖都係雪藏味🤮,即係話多多嘅辣椒都琴唔到佢嗰浸雪藏未,可想而知佢本身嗰浸雪味係幾咁強烈。同樣嘅情況唔淨只係口水雞上出現,其他辣麵嘅配料例如豬肚,腩肉,都無一幸免。本身我自己食垃圾就算,但係今次服務態度真係非常之差。先係唔認錯,二係再換上嚟嘅另一碗麵都係比錯辣。除咗收銀個姐姐有講過一句唔好意思之外其他人都好厚顏。大家如果想食垃圾,又想一肚氣,就去食呢間野啦。

2020-06-15 669 瀏覽
今日行過見到幾多人食,就去試下!點知個湯底勁奇怪,好大陣蒜味既豬骨湯,個豬腩片啲肉質好梅,份量又好少,米線好硬,未煮熟咁,另一碗又太冧。啲職員冇服務過啲乜都要收加一!
2020-03-28 888 瀏覽
知道朋友想食辣.前排一齊去試麻辣妹 🌶👯‍♀️·🥒雙拼小食($28)簡左我地都鍾意既青瓜同蓮藕🧏🏻‍♀️好好食好爽脆.辣而不麻,所以岩我🤤·🍜重慶小鍋酸辣薯仔粉($39)配菜簡左蟹子丸同埋金菇~食第一啖後,嘩🤢有陣我最唔鍾意既羊羶味🤢🤢🤢🤢薯仔粉幾有咬口幾好食⋯辣勁愈食愈出.不過都真係好難接受湯底既味道.·🥘麻辣燙(最少6樣配菜)朋友點的.湯底一樣有羊羶味⋯🥴·P.S.店內環境麻麻地.仲會有少許烏蠅定蚊螆飛飛下🤥唔怕食羊羶味又唔介意環境既既可以試下·📍麻辣妹旺角通菜街27號地下
知道朋友想食辣.前排一齊去試麻辣妹 🌶👯‍♀️

🥘麻辣燙(最少6樣配菜)朋友點的.湯底一樣有羊羶味⋯🥴