2016-03-09 667 瀏覽
好耐末試過排隊食野,openrice見到芝士雞煲又好評如潮,即管試下,我同老公2個人食,去到攞位,佢話等兩張枱,以為兩張枱好快有,點知d位俾唒大枱,結果等左9個字!眼見咁多人幫襯,應該好食,點知期望越大失望越大! 一坐底叫左芝士雞煲,牛頸脊,虎蝦,炸响鈴,紫菜等等。首先,我同老公本身好鐘意食雞煲,食慣重口味,亦好鐘意芝士,亦食開fusion,contemporary 菜式,芝士同雞可以好夾,但呢間野唔識整! 放芹菜完全唔夾,芝士濃但唔夠咸香,應加入其他種類芝士如cheddar cheese, Emmental cheese ,paprika,仲有黑胡椒!火鍋配料質素可以,除左炸响鈴唔脆身。牛頸脊細碟份量夠大,但同芝士唔夾! 芝士湯底太簡單,唔夠咸香,我同老公好想搵盬,胡椒 去吊味都無,味道好唔夠喉,浪費左碟牛肉。如果只係芝士雞煲味道還可以改進,但放湯變火鍋,味道好牽強,不過眼見咁好生意,我諗大部分食客都因為新鮮感而黎, 假如掀起熱潮,要做得好過佢地唔難,唯一讚嘅係refill洋蔥芝士湯幾好飲。