2011-07-28 27 瀏覽
揀呢間食飯聚一聚, 就貪呢度就腳同埋免茶免加一, 又懶得點菜, 通常都係叫套餐.今次點呢個套餐($5xx)半席, 算係咩都有:冬蓉羮: 呢個味道唔錯, 有啲蝦肉點綴吓, 幾清新鮑魚: 共六隻, 若要加就每隻$6x, size較細, 不過味道ok的, 套餐唔要求得咁多多寶魚: 都幾大條, 蒸得幾滑, 不過冇乜肉食卥水併盤: 有鵝片, 腎, 卥蛋, 墨魚等, but唔夠味, 以潮菜打冷做賣點, 呢度似乎差少少炒伊麵: 好似平時去飲宴食的, 一般菜: 有兩款, 一碟係翠肉瓜炒鮮魷, 啲瓜炒得唔入味; 另一碟好似係啲湯浸住啲白菜仔同粉絲腐竹, 但賣相凌亂, 唔知想點…半隻雞: 唔記得咗個名, 但係味道不錯的, 雞肉也嫰滑, 只係呢半隻雞好似細隻咗啲另外有半打壽包(…), 同埋所謂的花果茶一酌, 原來係酸梅湯…(打邊爐咩?!)服務欠奉(可能因為免咗加一), 但食物尚可, 朋友聚會志在有個地方食個飯聚一聚傾下偈(我哋食完坐到九點幾都冇’趕客’舉動), 都可以考慮的.

今次點呢個套餐($5xx)半席, 算係咩都有:
冬蓉羮: 呢個味道唔錯, 有啲蝦肉點綴吓, 幾清新
多寶魚: 都幾大條, 蒸得幾滑, 不過冇乜肉食

卥水併盤...一般
炒伊麵: 好似平時去飲宴食的, 一般
呢兩個'菜', 買相真係唔得, 好在味道還可

2011-07-21