餐廳: 泰金鍋
資訊:

2024-04-27 40 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️泰國嘢就食得多 泰式嘅任食火鍋就真係第一次除左有多款平時食到嘅火鍋食材之外呢到仲可以任食泰式糕點、甜品Set B 80品放題 澳洲產極選肩胛牛小排餐黃金時段:成人$268早鳥(19:30前離座)/宵夜時段(21:30後入座):成人$238➿湯底❶藥膳豬骨白鍋湯❷養生菇菌清湯鍋呢兩個湯嚟講我比較喜歡菇菌湯清清地唔油膩同時又有唔少嘅菇菌無論係淥肉淥菜定淥丸都很不錯➿肉類❶澳洲穀飼肩胛牛小排(碟)❷極上牛舌(碟)❸澳洲產草飼羊肩肉(碟)❹丹麥產皇冠豚梅肉(碟)個人比較like牛小排肉味較溫和 肉質鮮嫩 食落油脂香氣十足🤠而牛舌都很不錯 薄得嚟同時爽脆嘅口感都仲keep到➿海鮮類❶蟹子墨魚滑(筒)❷墨魚仔海鮮嚟講 估唔到係墨魚仔有啲suprise到我味道鮮美 口感十足🐙➿小食類❶泰串沙嗲豬肉(串)❷泰串沙嗲雞肉(串)❸原隻大蝦米網卷(件)呢個沙嗲醬係秘製既 同平時比多左份花生醬嘅味道🍗雞肉豬肉都烤得剛剛好 嫩滑多汁 一啲都唔鞋口👄➿炸物類❶泰國宋卡蝦片(份)❷香脆炸魚皮(份)❸泰國清邁炸豬皮(份)呢三款炸物都好出色份量超多一啲都唔孤寒蝦片脆脆既口感同蝦味結合埋一起🍤豬皮睇落金黃色

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

泰國嘢就食得多 泰式嘅任食火鍋就真係第一次
除左有多款平時食到嘅火鍋食材之外
呢到仲可以任食泰式糕點、甜品

Set B 80品放題 澳洲產極選肩胛牛小排餐

呢兩個湯嚟講我比較喜歡菇菌湯
清清地唔油膩同時又有唔少嘅菇菌
無論係淥肉淥菜定淥丸都很不錯

➿肉類
❶澳洲穀飼肩胛牛小排(碟)
❷極上牛舌(碟)
❸澳洲產草飼羊肩肉(碟)
❹丹麥產皇冠豚梅肉(碟)
個人比較like牛小排
肉味較溫和 肉質鮮嫩 食落油脂香氣十足🤠
而牛舌都很不錯 薄得嚟同時爽脆嘅口感都仲keep到

➿海鮮類
❶蟹子墨魚滑(筒)
❷墨魚仔
海鮮嚟講 估唔到係墨魚仔有啲suprise到我
味道鮮美 口感十足🐙

➿小食類
❶泰串沙嗲豬肉(串)
❷泰串沙嗲雞肉(串)
❸原隻大蝦米網卷(件)
呢個沙嗲醬係秘製既 同平時比多左份花生醬嘅味道🍗
雞肉豬肉都烤得剛剛好
嫩滑多汁 一啲都唔鞋口👄

➿炸物類
❶泰國宋卡蝦片(份)
❷香脆炸魚皮(份)
❸泰國清邁炸豬皮(份)
呢三款炸物都好出色

❻墨魚丸
❼大吉蟹柳
丸類嘅選擇超多 而且近半都係未見過嘅
呢到都只係一部分我試左既口味
仲有好多不能盡錄!!!

➿蔬菜類

呢兩款糕點都好出色
神還原平時係泰國食到嘅味道
甜度岩岩好 千層糕 口感軟糯
西米糕面層嘅椰汁奶露同底層嘅西米 令層次感超豐富
好味嘅甜品 為呢一餐飯劃上完美嘅句號~