餐廳: 泰金鍋
資訊:

2024-03-26 1200 瀏覽
日式、台式、港式任食邊爐就見得多😋 泰式任飲任食無限時嘅火鍋係第一次食🤩🌟 今次黎到旺角創興嘅泰金鍋🥰 一黎到已經俾佢滿滿泰國風情嘅打卡位吸引住🤩 入面裝修充滿泰式渡假村feel😚 感覺好chill 勁放鬆🤭 同成班朋友黎聚下就啱曬👍 火鍋湯底選擇又多,又充滿泰國菜特色🥴 冬蔭功、叻沙、椰奶雞奶湯底等都有得㨂😋 又辣又香又濃郁真係勁正😚 火鍋配料可透過QR code 無限落單,或者係出面自助吧任拎🤩 種類包羅萬有👍 豬、牛、羊、雞樣樣齊🫶 仲有多款丸類、海鮮、蔬菜等等,超級豐富👍 最特別嘅係,自助區中設有水漕養著新鮮活蝦🦐 客人可以即席夾起活蝦返位滾煮😍 保證新鮮🥴 除咗火鍋配料多,餐廳同時提供多款泰國地道熟食❤️ 必食嘅海南雞飯、串燒、炒粉絲、辣炒肉碎、炸蝦餅等都有得食🤤❤️ 全部都好惹味😘 餐廳係特定時間,仲設有特色攤位,即席製作泰國秘撈🤩🌟 撈麵酸酸辣辣又夠彈牙,真係好過癮🥰 最後點少得🐧 最喜歡嘅甜品😋 甜品吧有提供泡芙、椰汁西米糕、斑蘭千層糕、雪糕等等🥰 其中仲俾客人自己調配加入各款珍多,製作泰國風味十足嘅椰汁甜品❤️ 好吸引🤩🌟 飲品除咗基本嘅罐裝飲料,仲有泰式奶茶、泰式奶綠等又

飲品除咗基本嘅罐裝飲料,仲有泰式奶茶、泰式奶綠等又甜又香嘅必飲泰式飲品😋 真係唔可以錯過🥂
泰金鍋 🛕沿住彌敦道行,好多姐姐會喺度派宣傳單張,介紹樓上嘅餐廳抵食又好食🤨接過手上嘅宣傳單,俾句「體驗捕捉活蝦」吸引咗😂 二話不說上樓try try,一出呢就見到個好有泰式風情嘅門口,仲放咗幾件泰國服裝俾大家打卡影相🥻澳洲產極選肩胛牛小排🇦🇺馬來娘惹喇沙鍋|青檸椰奶雞湯鍋諗住個重點係活蝦,最終揀咗中價位嘅套餐,牛羊豬都有,仲有沙嗲串!8款湯底,泰式之餘,仲有日式同藥膳湯🌏 湯底都好足料,香茅、洋蔥、香葉,樣樣有齊😂 乜食材都未落之前,我地仲飲咗幾啖湯,同平時去泰國餐廳嗌嘅椰奶雞湯冇太大分別😎 濃濃椰味中又帶點酸香✨ 加$68有鴛鴦鍋,或者一人一個細鍋🍲兩個大水缸,晚市自助任夾游水蝦🦐 唔會好似酒店自助餐咁每人每次限攞幾多隻咁🦭 隻隻游水生猛,幾次都夾唔實俾啲蝦跳走左💦 有水桶同冰粒提供,記得加夠冰粒先凍暈啲蝦,咁就無咁殘忍🙈自助吧太豐富,搞到差啲唔記得咗可以手機落單😂 主要係encore肉類同嗌炸物,上菜速度好快又無漏單👏🏻班蘭千層糕同椰汁西米糕限量供應,想食嘅要留意個出糕時間表🕜 30分鐘出爐一次,唔洗擔心要搶😂 另外仲可以自製珍多冰,又紅又綠嘅配料,加入椰奶就食得✌🏽飲品方便除左
泰金鍋 🛕

澳洲產極選肩胛牛小排🇦🇺
馬來娘惹喇沙鍋|青檸椰奶雞湯鍋

飲品方便除左大大個雪櫃放滿罐裝汽水同茶飲,仲有自家製嘅香茅水同泰式奶茶奶綠🏺

呢個價位有新鮮蝦同靚牛任食,而餐廳係準備方面都落足心思,由食材包括湯底、熟食、甜品、飲品款式,以及環境都充滿泰式風味🇹🇭
2024-02-21 1253 瀏覽
一直以來去過不少任食台式火鍋,當然想換一換口味,泰式的真的未試過,而且更有流水蝦任食,吸引到我們來到這間泰金鍋,獻出我們的第一次😄✏️位置(9/10):設於彌敦道又在信和對面,非常便捷✏️環境(9/10):裝修有泰國特色,感覺衛生乾凈✏️服務(8/10):侍應殷勤有禮,主動幫忙,掃碼落單上菜快✏️食物(8/10):流水蝦、還有多款泰式主菜、小食、甜品等任食🌟火山排骨120分鐘放題- $338/位🍴火山排骨食過不少,用來打邊爐真的是第一次。排骨本身醃得夠味,亦煮得很稔,加上湯內有白蘿蔔,確實不失為一個好湯底,而且食完排骨後也已經半飽呢😉🍴肉類肉類方面不會馬虎,有澳洲穀飼肩胛牛小排、嚴選特級牛胸腹、丹麥產皇冠豚梅肉、美國產下肩胛肉眼、極上牛舌、澳洲產草飼羊肩肉及特級牛胸爽,主要的牛小排肉質鮮嫩,已經很夠誠意😁🍴炸物炸物很有泰國特色,分別有炸得香脆胡椒味很香的泰國宋卡蝦片,以及飽滿脆香的泰國清邁炸豬皮,浸湯後食更爽口,另外也少不了打邊爐必備的香脆炸魚皮。小食類就有酷似燒賣的泰式雞寶,口感幾特別;泰式榴槤炸彈外脆內軟,流心的榴槤漿非常香濃,榴槤控一定喜歡;泰式蝦餅香軟微辣,味道不錯;原隻大蝦米網卷則酥
✏️位置(9/10):設於彌敦道又在信和對面,非常便捷
✏️環境(9/10):裝修有泰國特色,感覺衛生乾凈
火山排骨
🌟火山排骨120分鐘放題- $338/位
🍴肉類
🍴炸物
小食類就有酷似燒賣的泰式雞寶,口感幾特別;泰式榴槤炸彈外脆內軟,流心的榴槤漿非常香濃,榴槤控一定喜歡;泰式蝦餅香軟微辣,味道不錯;原隻大蝦米網卷則酥香肉鮮,可以一試🥰
流水蝦
🍴海鮮
自取區有超生猛流水蝦任夾,提供冰筒凍暈鮮蝦,味道超鮮甜。侍應不時會加入新鮮的流水蝦,就算較遲入座都不用怕被夾清光😍
另外掃碼會有蟹子墨魚滑,口感香滑又鮮味👍
泰串沙嗲豬肉及泰串沙嗲雞肉
🍴沙嗲串燒
這款套餐雖然沒有沙嗲牛肉,但也有泰串沙嗲豬肉及泰串沙嗲雞肉,花生味夠香,肉質也算不錯,值得多點幾串😋
🍴自助熟食
最驚艷一定是泰廚秘製海南雞任食,可配雞油飯,另外有冬蔭公湯、泰式炒飯、辣椒炒肉碎、鮮蝦炒粉絲、紅咖喱牛腩,幾款味道都超出預期的美味,單是用來伴飯都相當滿足😘
🍴自取火鍋
有泰式Mama麵,多款蔬菜、瓜類、豬紅、豆卜、丸類、脆皮腸等等任取,食飽肯定不是問題😊
🍴飲品
有包括泰式奶茶的三款自調泰式飲品、冷泡茶、幾款罐裝飲品及啤酒,也算不少選擇😎
🍴甜品
泰式糕點,如椰汁西米糕、泰式千層糕、泡芙等,更有自製泰式珍多冰,還有牛奶公司雪糕及兩款雪條,我們都很滿意😜
🏠泰金鍋
📬旺角彌敦道601號創興廣場6樓
2024-02-19
火山排骨
流水蝦
泰串沙嗲豬肉及泰串沙嗲雞肉
2024-01-30 1522 瀏覽
🇹🇭打邊爐都要有新意🧐,今次搞搞新意思,試一試泰金鍋泰式湯底🍲,滿足晒想食泰國野又想打邊爐嘅您☺️環境:7.5/10一出LIFT就有一個泰式風情打卡位📸沙灘椅真係泰chill🏝️,餐廳座位及通道闊落,方便大家出入自助區拎野食食物:8/10火山排骨套餐 $328一位排骨山製作需時,我就出自助區睇下有咩好野食😋,發現食物種類都多,有不同蔬菜同丸類,仲設有熟食專區,係等待期間都唔洗餓住個肚,有海南雞、炒粉絲、泰式咖哩,冬陰公湯都相當出色🤪主角排骨山一出場有店員幫手點火🔥,相當IGABLE,即刻幫佢打卡,排骨係特製湯底烹煮下吸收湯式辣味,而肉質一啲都唔DRY越食越spicy🌶️食完排骨山可以轉湯底打邊爐,而我就揀咗冬陰公湯😜,湯底味道濃郁,椰香和酸味辣味剛剛好,大家可以用QR CODE點想食嘅火鍋肉類,仲有炸物及串燒,魚皮,蝦片等,雞串個人十分推介🤗第二主角新鮮游水蝦🦐要出場啦,新鮮蝦特設專區比大家即夾即拎番位煮,有得玩又有得食,大家見住啲蝦係水池入邊游嚟游去保證新鮮🙌🏻💰性價比:8/10人均$350左右,以任食邊爐嚟講一啲都唔貴,大家想打邊爐個時都可以試下泰金鍋🤩️

環境:7.5/10

食物:8/10
火山排骨套餐 $328一位

炸物及串燒,魚皮,蝦片等,雞串個人十分推介🤗

💰性價比:8/10
2024-01-25
1天前 0 瀏覽
這間泰國餐廳位於旺角的創興廣場,主打泰式火鍋放題,超過九十款食材及飲品任飲任食,中央設有蝦池可親手捕捉新鮮海蝦,非常有趣,適合多人聚會。澳洲產極選肩胛牛小排 - $268/位120分鐘放題包括自助火鍋Buffet吧、肉類、飲品及甜品鴛鴦湯底 +$68八款泰式口味湯底每日新鮮熬製。青檸椰奶雞湯有著清爽的酸辣滋味,有濃濃的香茅香氣,同時有椰漿提香的順滑口感,毫不油膩;馬來娘惹叻沙有著濃郁的咖哩和椰子香味,有淡淡的甜味,香而不辣。肉類方面,澳洲產極選肩胛牛小排細緻軟嫩,油脂豐富,鮮嫩多汁;澳洲產草飼羊肩肉精瘦香甜而無羊羶味;美國產下肩胛肉眼脂肪層紋理清晰可見;極上牛舌爽脆較富嚼勁。小食方面,蟹子墨魚滑鮮甜爽滑有粒粒墨魚肉;泰式沙嗲豬肉及雞肉串嫩滑而不乾柴,有著濃郁的花生香;泰式炸蝦餅香脆爽口彈牙;大蝦米網卷金黃酥脆;香脆炸魚皮掛湯很鮮香。蝦池方面,魚缸內有大量新鮮活蝦可自行捕捉,放至冰桶凍暈即可,期間會不斷補充活蝦維持數量。火鍋配料方面,數十款選擇包括肉丸及蔬菜等等,環境乾淨衛生。沙律方面,泰式酸辣無骨鳳爪好滑嫩,軟中帶爽好惹味;泰式青木瓜沙律酸甜帶辣很清爽。熟食方面,泰廚秘製海南雞夠爽夠滑
澳洲產極選肩胛牛小排 - $268/位
120分鐘放題包括自助火鍋Buffet吧、肉類、飲品及甜品
鴛鴦湯底 +$68
火鍋配料方面,數十款選擇包括肉丸及蔬菜等等,環境乾淨衛生。
熟食方面,泰廚秘製海南雞夠爽夠滑好順口;泰式香辣甲拋肉碎微辣帶青檸清香;泰式菠蘿海鮮炒飯粒粒分明很乾爽。
飲品方面,除了數十款罐裝及紙包飲品,還有自家製的泰製清熱香茅水、泰式綠奶茶及泰式奶茶,奶茶充滿著泰國手標茶葉獨特的香氣。
甜品方面,有多款新鮮香甜的水果,亦有布朗尼、泡芙、椰汁糕及斑斕糕等自家製,斑斕糕煙煙韌韌好軟糯,充滿東南亞風情;還有多款雀巢的雪糕及雪條。
5天前
泰式火鍋真的是第一次試,餐廳位於旺角創興中心,位置方便餐廳裝潢充滿泰國風情,像踏進泰式渡假村般,十分放鬆,門口位更有泰國服裝提供打卡餐廳有八款火鍋湯底,選擇多多,而且湯底足料,我加了$68選了日式蕃茄濃湯及泰式麻辣鴛鴦鍋,味道香濃又不會過辣;而火鍋配料可透過QR code無限落單,或者在自助吧自取,種類包羅萬有「體驗捕捉活蝦」 餐廳主打,非常特別的選項,自助區中設有水漕養著新鮮生猛的流水活蝦,可以即席夾起活蝦,自行滾煮,味道鮮甜,十分爽口,是有趣的用餐體驗~-肉類選了中價位的套餐B $278/位;澳洲產極選肩胛牛小排肉質鮮嫩多汁,質量上乘另外也有很多選擇,包括:牛胸腹、下肩胛肉眼、牛舌、豬梅肉、羊肩肉等-火鍋料蟹子墨魚滑:口感香滑又鮮味-炸物泰國宋卡蝦片:炸得香脆,胡椒味很香,味道微辣,推薦香脆炸魚皮:浸湯後食更爽口泰式榴槤炸彈:外脆內軟,流心的榴槤漿非常香濃,推薦-自助熟食海南雞飯、串燒、炒粉絲、辣炒肉碎等,味道地道,十分惹味沙嗲串:有泰串沙嗲豬肉及泰串沙嗲雞肉,烤得恰到好處,花生味夠香-自取火鍋料有泰式公仔麵,及多款蔬菜、瓜類、豬紅、豆卜、丸類、脆皮腸等-甜品除了雪糕,甜品吧亦有提
泰式火鍋真的是第一次試,餐廳位於旺角創興中心,位置方便
「體驗捕捉活蝦」
肉類
火鍋
蟹子墨魚滑:口感香滑又鮮味
炸物
泰國宋卡蝦片:炸得香脆,胡椒味很香,味道微辣,推薦
香脆炸魚皮:浸湯後食更爽口
泰式榴槤炸彈:外脆內軟,流心的榴槤漿非常香濃,推薦
自助熟食
海南雞飯、串燒、炒粉絲、辣炒肉碎等,味道地道,十分惹味
自取火鍋
有泰式公仔麵,及多款蔬菜、瓜類、豬紅、豆卜、丸類、脆皮腸等
甜品
除了雪糕,甜品吧亦有提供泡芙、椰汁西米糕、斑蘭千層糕、自製泰式珍多冰等
飲品
除咗基本的冷泡茶及罐裝飲料,還有自調的泰式奶茶、泰式奶綠等泰式飲品
-總體評分-
環境:7.5/10
食物:8/10
服務:7.5/10
抵食:8.5/10
泰金鍋
📍旺角彌敦道601號創興廣場6樓
📍泰金鍋 旺角彌敦道601號創興廣場6樓最近去咗旺角創興廣場食泰式任食火鍋講到任食火鍋通常都係台式為主第一次食任食泰式火鍋感覺都幾新鮮!😍餐廳環境舒適一入去就見到好寬敞嘅自助美食區!可以自由夾游水蝦!又可以攞海南雞配油飯、冬陰功湯、泰式小食,泰式沙嗲豬肉、沙嗲雞肉串!蝦餅等等都幾好甜品方面都有泰式甜品😝飲品仲有自家製泰式奶茶!而湯底方面梗係要揀番泰國風味🍲青檸椰奶雞湯鍋同喇沙鍋底💠嚴選特級牛胸腹💠丹麥產皇冠豚梅肉💠澳洲產極選肩胛牛小排💠澳洲產草飼羊肩肉💠美國產下肩胛肉眼💠蟹子墨魚滑💠極上牛舌特級牛胸爽真係「泰滿足」!❤️。。❤️多謝大家支持 Eyefoodfood喜歡呢個post就記得要like同收藏啦💛。 。#eyefoodfood#eyefoodfood_旺角#hkfoodie#hkfoodie#hkfood#hkfoodie#hkfoodieshk#hkfoodie
📍泰金鍋
旺角彌敦道601號創興廣場6樓

最近去咗旺角創興廣場食泰式任食火鍋
講到任食火鍋通常都係台式為主
第一次食任食泰式火鍋感覺都幾新鮮!😍
餐廳環境舒適

一入去就見到好寬敞嘅自助美食區!
可以自由夾游水蝦!
又可以攞海南雞配油飯、冬陰功湯、泰式小食,
泰式沙嗲豬肉、沙嗲雞肉串!蝦餅等等都幾好
甜品方面都有泰式甜品😝
飲品仲有自家製泰式奶茶!

而湯底方面梗係要揀番泰國風味
💠極上牛舌特級牛胸爽

真係「泰滿足」!❤️

❤️多謝大家支持 Eyefoodfood
喜歡呢個post就記得要like同收藏啦💛

香港的泰國餐廳有很多,味道都很棒,但是美中不足的便是份量普遍不是很大,價格卻一般不是很低,囙此一直很難“放開了吃”。 今天來的這家位於旺角創興中心6樓的泰式自助餐,終於圓了我的“泰式料理吃到爽”的夢想~ 🦐 現撈活蝦泰國菜主打一個新鮮,他們家專門有一排水箱,可以現撈活蝦,現撈現煮,主打一個新鮮美味! 🥩 頂級肉類作為火鍋放題,他們家牛肉的品質當然也是沒的說,我選的是B餐,特級牛小排,牛胸腹還有牛舌,不僅肉質超級棒,而且牛味十足,強烈推薦! 除此之外,還有新鮮羊肉和猪梅肉,更少不了港式火鍋必不可少的牛胸爽~ 🌴 泰式美味平常泰餐吃不够的海南雞在自助區可以無限取,還有泰式菜肉包,冬陰功咖喱,酸甜爽口的無骨雞爪,泰式炒飯,炒雜菜以及數不清的泰式美味~值得一提的是,除了自助區外,B餐裏還有炸猪皮,榴槤炸彈以及我最愛吃的沙爹味泰式串燒~主打一個吃到爽! 🥤 好! 喝! 噠! 除了雪櫃裏各種大牌飲料,還有特色十足的泰式冰沙和泰式奶茶,當然少不了味道超棒的泰式甜品~鹹甜永動機,啟動! 除了數不清的美食外,他們家的裝修也十分泰式,有很多員工也是泰國人,環境整潔明亮,强推!!!
我搵到一間任食打邊爐(晚市120分鐘)好特別是以泰國菜為主題🤩它的熟食是幾出色👍🏻晚市任食還可以活蝦任捉任食,出面有個活蝦水缸區,有得玩又有得食🍤熟食🔸泰國秘撈有職員搖手鈴聲提醒出爐(因分不同時段出)客人就出去排隊取職員在他的大鍋上混合了蟹柳和蝦及一些調味,再分好一碗碗小碗給我們取。他就像酸辣撈麵沙律般,冰冰涼涼,酸酸甜甜辣辣,很開胃🤤🔸泰式海南雞一大碟的海南雞出爐,有很多隻雞腿,肉質會比較嫩滑,賣相可以!🔸黃咖哩海鮮我在他新鮮出爐的時候取,裏面有很多魷魚、蝦、青口等海鮮,旁邊也有電飯煲可以自行取飯,嘗了少少🤏估不到幾出色。它的黃咖哩是不辣,有少少生甜甜地,撈飯吃很好食!🔸香辣甲拋肉碎除了肉碎還夾雜了四季豆,都比較辣,而且不油膩,配飯也很好吃!🔸泰式粉絲蝦粉絲的味道有點港式😂因為加了麻油,令味道更香口🔸泰式菠蘿海鮮炒飯你想飽肚可以食它,但裡面配菜不多,好像得飯(建議可以配黃咖哩海鮮食)🔸泰式沙嗲串燒(雞、牛、豬)估不到又幾好食,肉嫩沒有因為燒而變乾或硬,仍保留到肉汁,加上沙嗲醬幾濃!湯底我們選擇了鴛鴦鍋🥘🔸泰金冬陰功鍋、馬來娘惹叻沙鍋我比較喜歡冬陰功湯鍋,因為味道清新點,有酸酸辣辣的味
我搵到一間任食打邊爐(晚市120分鐘)好特別
是以泰國菜為主題🤩它的熟食是幾出色👍🏻

🔸泰國秘撈
有職員搖手鈴聲提醒出爐(因分不同時段出)客人就出去排隊取
🔸泰式海南雞
🔸黃咖哩海鮮
🔸香辣甲拋肉碎
🔸泰式粉絲蝦
粉絲的味道有點港式😂因為加了麻油,令味道更香口
🔸泰式菠蘿海鮮炒飯
🔸泰式沙嗲串燒(雞、牛、豬)

湯底我們選擇了鴛鴦鍋🥘
🔸泰金冬陰功鍋、馬來娘惹叻沙鍋
我比較喜歡冬陰功湯鍋,因為味道清新點,有酸酸辣辣的味道,打邊爐也相對地配合,反而叻沙鍋很濃烈味道,會蓋過配菜原本的味道

火鍋配菜
🔸原隻大蝦炸網卷
🔸炸魚皮

自助區
丸類
海鮮三文治、墨魚丸、龍蝦丸、獅子狗、蟹籽丸、泰式魚餅、香菇貢丸、炸魚片頭、香芋魚丸、芝心包、芝士金瓜餅、大吉蟹柳、盲曹魚柳、墨魚仔、芝士腸、牛肉丸、魚蛋王

蔬菜
粟米、海帶、蕃茄、豆卜、南瓜、芋頭、芋絲、冬菇、金針菇、海鮮菇、秀珍菇、唐生菜、翡翠苗、娃娃菜、油麥菜、萵筍、白蘿蔔

飲品
🔸泰製清熱香茅水
🔸泰式綠奶茶
🔸泰式奶茶
🔸多款紙包及罐裝飲品(台灣製、韓國製,香港製等)

雪糕
🔸牛奶公司雪糕及雪條
🔸雀巢橙味或檸檬味雪條
甜品
🔸多款泰式甜品
🔸朱古力蛋糕
🔸泡芙

餐廳裝修好泰式,它的火鍋可以一人一鍋,或者兩人一個鍋,但背景音樂就播住廣東歌好搞笑
$208-$298就食到,都算好抵!
我就黃金時段食,$268一位
2024-05-26 0 瀏覽
朋友升職 今日一齊去慶祝,去左🍲泰金鍋𝟙𝟚𝟘分鐘放題套餐🤤食物來自泰國嚴選新鮮食材,產地直送美食 🦐仲可以體驗捕捉活蝦放題🦐====—====—====—====—🤤自助區無限追加超過60款火鍋配料🍢、甜品🍨及飲品🧃,滿足唔同食客口味需求👍🏻👍🏻泰金鍋放題使用新鮮的泰國食材,直接從產地運送,保證食物的品質和口感。最吸引人的莫過於可以自己捕捉活蝦放入鍋中烹煮,隻隻新鮮生猛,非常新鮮有3款套餐:▫️𝟛款套餐▫️ 𝔸:嚴選特級牛🐄早鳥/宵夜$208|黃金時段$238|小童/長者$128—𝔹:澳洲產極選肩胛牛小排🥩早鳥/宵夜$238|黃金時段$268|小童/長者$168—ℂ:澳洲產M6和牛🐂早鳥/宵夜$268|黃金時段$298|小童/長者$198按個人喜好挑選喜歡的牛肉類別,揀選後任食,牛肉選擇算多,肉質新鮮,條紋清晰可見,肉味香濃,香嫩可口,不消一會吃了幾碟😍⋄▫️𝟠款湯底▫️檸檬金茅鍋|泰金冬陰功鍋|馬來娘惹喇沙鍋|青檸椰奶雞湯鍋|日式蕃茄鍋|藥膳豬骨白湯鍋|養生菇菌清湯鍋|泰麻辣鍋餐廳還提供了八種湯底選擇,可以根據個人口味喜好來選擇,我選擇了麻辣鍋及豬骨湯鍋,美味🤤⋄🍗泰國產地炸物泰式炸辣魚餅|

====—====—====—====—

ℂ:澳洲產M6和牛🐂
早鳥/宵夜$268|黃金時段$298|小童/長者$198

▫️𝟠款湯底▫️

🍗泰國產地炸物
泰式炸辣魚餅|泰國清邁炸豬皮|泰國宋卡蝦片|泰式榴槤炸彈|泰式雞堡|薯蓉芝士米網卷|香脆炸魚皮|泰式芒果春卷

👨🏻‍🍳泰主廚自助特色推介
泰廚秘製海南雞|泰式香辣甲拋肉碎|泰式黃咖喱蝦|泰式炙燒烤魚|泰式金邊粉|泰式菠蘿海鮮炒飯|泰式粉絲蝦|明爐檸檬蒸魚|泰式甜品

自助吧熟食選擇非常多,而且每款都是用心製作,質素非常好🙌🏻光看賣相,已經非常吸引,吃上口味道也非常好😍

甜品方面,有多款泰國甜品,有椰汁西米糕、椰汁千層糕、朱古力布朗尼、還有DIY泰國甜品,是我喜愛的😙

🥗泰新鮮沙律

📍地址:旺角彌敦道601號創興廣場6樓
2024-05-08
  • 流水蝦
2024-05-25 0 瀏覽
放工後,我與哥哥前往旺角創興廣場 6 樓的泰金鍋,一同享用澳洲牛肉鍋放題,度過了一個美好的晚餐時光。抵達餐廳後,我們被店鋪寧靜舒適的環境所吸引。我們選擇了鴛鴦鍋,享用青檸椰奶雞湯和清湯兩種不同風味的湯底。泰金鍋提供澳洲穀飼肩胛牛小排放題,每位成人只需$318,讓人驚喜又滿足。餐廳提供了豐富的食材,包括新鮮生猛大蝦、各種蔬菜、菇菌類、肉丸等。我和哥哥都忙著在鍋中烹煮,一邊品嚐美味的食材,一邊聊著工作和生活上的點點滴滴。烹飪過程讓我們感受到了家人在一起的溫暖和歡樂。餐後,我們又品嚐了泰式甜品和現做的泰式撈麵,讓整個用餐體驗更加圓滿。此外,餐廳無限供應罐裝飲料和雪條,讓我們吃得格外盡興。

香港少見嘅泰式任食火鍋特登同👦🏻平日收工去吃~店內充滿泰式風情 環境寬敞明亮設有活海蝦池🦐即捕即吃勁新鮮☀️晚市 120 分鐘火鍋放題Set B $268任揀80多種款食材🐂特級牛胸腹 肩胛肉眼 牛胸爽 極上牛舌 🐖丹麥產皇冠豚梅肉 炸豬皮🐐澳洲產草飼羊肩肉🦀蟹子墨魚滑 炸魚皮 炸蝦餅🍢泰式沙嗲豬肉串 雞肉串 主推🔥澳洲產極選肩胛牛小排 完美油脂分佈😋叫咗好多碟共有8款特色湯底 +$68升級鴛鴦大鍋被青檸椰奶雞湯鍋🥥同冬蔭功鍋🌶️吸引香濃椰奶偏甜口🍲個人偏愛呢款 冬蔭功唔會好辣 酸辣湯底煮菇類一流上菜速度好快👏🏻自助區選擇多到令人眼花撩亂有好多泰國熟食料理 地道甜品 泰式奶茶必食🥇泰式炒粉絲 🥈香茅肉碎 🥉海南雞店員仲推介咗即叫即整嘅泰式秘撈攤🥢MAMA麵✖️魷魚 白蝦 唐芹 洋蔥 車厘茄最後加入秘製泰式辣醬拌勻泰出色 一定要試下!整體味道正宗🇹🇭食物質素高 種類多仲有自助夾流水蝦🤩超特別體驗~
香港少見嘅泰式任食火鍋
特登同👦🏻平日收工去吃~
店內充滿泰式風情 環境寬敞明亮

必食🥇泰式炒粉絲 🥈香茅肉碎 🥉海南雞

店員仲推介咗即叫即整嘅泰式秘撈攤🥢
MAMA麵✖️魷魚 白蝦 唐芹 洋蔥 車厘茄
最後加入秘製泰式辣醬拌勻
泰出色 一定要試下!

整體味道正宗🇹🇭食物質素高 種類多
仲有自助夾流水蝦🤩超特別體驗~

台式火鍋就食得多,泰式火鍋你又試過未?最近我去左旺角嘅《泰金鍋》有多款泰式湯底可以選擇,好似有冬陰功湯底、檸檬香茅、青檸椰奶雞湯等。今次我哋叫咗set B澳洲產極選肩胛牛小排,呢個set有特級牛胸腹、美國產下肩胛肉眼、丹麥產皇冠豚梅肉、極上牛舌🥩 仲有泰式沙嗲串燒、蟹籽墨魚滑。仲有活蝦可以任夾,出面仲有多款泰式小食,好似泰式鳳爪、泰式肉碎、泰國甜品糕點。仲有一個撈麵攤檔,有泰國嘅職員即場為你撈麵😋 除左多款湯底同食材,餐廳仲提供多種特色調味料,例如泰式辣椒醬、泰式醬油、冬陰功醬等。亦都有多款泰式飲品,可以消暑解辣,有泰式香茅水、泰式奶茶等!而且餐機環境舒服,又有豐富多樣嘅菜單選擇,仲有美味嘅湯底同新鮮食材。如果你對泰國美食感興趣,不妨嚟呢間泰式火鍋餐廳一試,讓你嘅味蕾感受到泰國風味嘅獨特魅力。

好少見全主打泰式打邊爐放題🤪而且仲有任食新鮮活蝦🦐🦐泰金鍋環境闊落,播住泰文歌 有feel喔😎🐮 澳洲穀飼肩胛牛小排放題有多款湯底選擇 泰式中式日式🥣加$68就有得要鴛鴦鍋,黎到當然試泰式湯底!推介泰金冬蔭功鍋🌶️好惹味😈捕捉活蝦放題🦐蝦蝦非常生猛新鮮!即夾即淥~鮮甜彈牙😼😼肉類起豐富🥩任食牛、豬、羊肉🐮🐖🐑必試嚴選特級牛胸腹澳洲產極選肩胛牛小排、極上上牛舌澳洲產草飼羊肩肉另外仲有蟹子墨魚滑🐙泰式沙嗲豬肉串、雞肉串自助區無限追加😛有多款火鍋配料~丸類、蔬菜🥬特色泰式甜品🍧同飲品🥤

好少見全主打泰式打邊爐放題🤪
而且仲有任食新鮮活蝦🦐🦐
泰金鍋環境闊落,播住泰文歌 有feel喔😎

🐮 澳洲穀飼肩胛牛小排放題
有多款湯底選擇 泰式中式日式🥣
加$68就有得要鴛鴦鍋,黎到當然試泰式湯底!
推介泰金冬蔭功鍋🌶️好惹味😈

捕捉活蝦放題🦐
蝦蝦非常生猛新鮮!
即夾即淥~鮮甜彈牙😼😼

肉類起豐富🥩任食牛、豬、羊肉🐮🐖🐑
必試嚴選特級牛胸腹
澳洲產極選肩胛牛小排、極上上牛舌
澳洲產草飼羊肩肉
另外仲有蟹子墨魚滑🐙
泰式沙嗲豬肉串、雞肉串

自助區無限追加😛
有多款火鍋配料~丸類、蔬菜🥬
特色泰式甜品🍧同飲品🥤
2024-05-19 0 瀏覽
任食火鍋食得多,泰式火鍋今次就第一次食,泰金鍋位於創興中心,晚市上去座無虛席,仲咁啱撞到好多泰國人食,非常熱鬧▪️澳洲穀飼肩胛牛小排放題鴛鴦鍋:泰金冬蔭功 & 青檸椰奶雞湯好有特色嘅湯底,必點冬蔭功口味,唔會好辣,鮮香美味;青檸椰奶雞湯充滿泰式風味放題食物都好多款~肉類同有部分小食都經由電話落單,送上速度十分之快!牛肉質素唔錯,色澤鮮紅,油花分佈均勻,澳洲穀飼肩胛牛小排肉質香濃,口感柔軟,完全收貨!多款泰式小食包括沙嗲串燒、泰式雞寶、蝦餅、大蝦米網卷同蝦片!全部任點任食,按需要點就可以啦自助區有醬料、粉麵、冬陰公湯、泰式飲料、甜品等,重點❗️重點❗️仲有流水蝦,蝦非常生猛,夾時要有技巧,小心飛彈出嚟!仲有好多火鍋料任夾,真係超豐富!另外仲有一檔泰國秘撈,店員即製MAMA撈麵,真係過足口癮

▪️澳洲穀飼肩胛牛小排放題
鴛鴦鍋:泰金冬蔭功 & 青檸椰奶雞湯