2022-10-04 92 瀏覽
好耐都冇食過拉麵,今日經過旺角,見到呢間嘢好多人排隊,忍唔住就去湊下熱鬧。🤣🤣餐廳有六款唔同口味嘅湯底:豚骨、醬油、海老、辛辣、蟹肉、魚介,有一款限定嘅黑松露口味,限定口味嚟到嘅時候,已經賣晒。🥲🥲考慮咗一陣之後,決定食醬油味,但我坐喺吧枱嘅時候發現,其實所有嘅湯底,都係用豚骨湯做底,然後加入唔同嘅材料調製而成。😂😂拉麵有分博多同熊本,即係平時見嘅直麵同曲面,我鍾意食直麵多啲,感覺上有啲似上海麵,曲麵就有少少似鹼水麵。另外我加咗精選:即係有糖心蛋、紫菜、叉燒,不過我覺得有啲唔抵,因為糖心蛋居然都係要另加先有。🤧🤧味道非常好嘅,蛋比較生,會有蛋汁爆岀黎,叉燒有啲似凍嘅煙肉。總括嚟講味道唔錯,價錢偏貴

總括嚟講味道唔錯,價錢偏貴