早幾年我去開荃灣的杏花樓, 記得當年好鍾意鳳凰奶糊, 好香滑, 雖然唔算平, 但美味, 都好捨得間唔中就去食, 後來又結業, 一直都冇刻意去搵邊度仲有杏花樓, 今日去甚少行既新世紀見到有, 二話不說就決定入去食lunch左揀右揀, 叫左牛腩飯set $53, 片頭牛腩菜飯, 合桃糊要講清楚, 相係食到一半影, 唔係得咁少, 因為原本冇打算上黎寫, 食落真係覺得好差, 想留comment比大家作參考牛腩好好味夠林, 最衰總共得三件, 睇相都睇到唔大件啦, 仲有最慘既係魚片頭超咸, 牛腩少唔食魚片頭就冇乜餸, 搞到我食左兩件咸片頭熱合桃糊超級甜, 因為個餐都唔算平, 好勉強食左半碗唯一好處係全部食物都夠晒熱 可能係轉左投資者啦, 食物同以前都唔同晒, 估唔到依家味道咁差, 唔會再去食喇仲有想講, 侍應問我食乜幫我落單就好似係有禮貌(頭一句), 不過粗聲粗氣, 比我感覺好悔氣, 因為入去時係lunch, 檯上既餐牌都係午餐, 冇正式餐牌睇, 我問佢有冇鳳凰奶糊, 我未問完晒成句佢就有D悔氣冇耐性咁話"我地冇呢D野", 感覺唔好受, 我自問態度語氣都唔係差啦除左佢, 另一個接觸過既係一位女性

熱合桃糊超級甜, 因為個餐都唔算平, 好勉強食左半碗
唯一好處係全部食物都夠晒熱

除左佢, 另一個接觸過既係一位女性經理, 禮貌態度都GOOD, 正當我就快食完飯, 疑惑緊係咪糖水漏左單, 我未開聲問, 佢出黎執檯望到我就食完就叫同事上糖水比我, 醒目! 呢樣抵讚
2012-05-25