2022-08-17 145 瀏覽
平昌裝修和佈局都好韓式,同睇韓劇嗰啲參唔多,一入場會以為自己去咗韓國咁。平昌主要係放題為主,有大君御膳和世子御膳兩款放題,如果淨係想食吓韓燒傾吓偈,我覺得大君已經好多款式選擇。另外有幾款飲品係自助嘅。韓燒有牛肉,豬肉,雞肉,肉類,海鮮和蔬菜。餐牌一目了然,好清晰。牛肉和豬肉各有9款,每次上嘅份量唔多,可以試齊晒,覺得啱口味再order。調味烤牛肉和照燒薄切五花腩片最好食,已調味嘅牛肉又薄又快熟,夾住生菜食一流。五花腩片燒到啲油出晒,脆脆地,真心推介。調味雞翼都唔差㗎。海鮮類有虎蝦,扇貝和蠔,仲有鯖魚和魷魚。另外仲有啲好地道嘅熟食,醬油鵪鶉蛋,炒粉絲,石鍋拌飯等等,叫個辣海鮮豆腐湯和石鍋拌飯,湯好足料和惹味,拌着飯一齊食好開胃。店員醒目又有禮,落單上菜上得好快。而且當店員一見到鐵板燒焦就即刻換,讚👍🏼

• 韓式炒粉絲
  • 大君御膳