串Grill🍢夏天想燒烤但又唔想無室外暴曬,今次黎左呢間自動串燒餐廳試下。呢啲鋪頭岩哂懶又想燒烤既大家,餐廳幫你串好哂啲野食,只要放上個烤爐就自動轉到熟,又可以解放雙手,又唔洗驚燒焦野食~呢到中午黎食一個人$238,如果過左3點就有個更平既價格,包埋放題野飲,除咗普通嘅汽水仲有好多樽裝涼茶飲!餐牌有海鮮、丸類、牛肉、雞肉、豬肉等等大概30款野食!個人覺得牛舌、牛肋肉、蜆肉、菠蘿都好好食,同埋燒烤一定要叫棉花糖!但食芝士腸要小心啲,如果太熟就會有機會爆啲汁,彈到自己!呢種燒烤真係為懶人而設,但係其實比起真火,呢種爐燒野食會熟得比較慢,但慢慢食其實都食好多野~餐廳老闆娘都超熱情,教埋我地點整!雖然香港都興左呢啲自動燒烤好耐,但如果想一路涼冷氣一路燒烤,真係一個唔錯既選擇~又唔會驚比油彈親,價錢又同出面燒烤差不多,都係一個不錯既選擇!
串Grill🍢

2023-07-16