2020-05-06 25 瀏覽
同朋友想食啲香口野,揀左間串燒店😋 叫左個100蚊套餐好抵,包兩杯勁大杯1L汽水同前菜加5串串燒,啲野食性價比高。見到網上食評話啲蠔新鮮,口痕叫左每人三隻,雖然肉唔算好厚,但勝在夠新鮮,食落好鮮甜!店員都有同我哋解釋要食邊一隻蠔先,認真抵食。生蝦夠彈牙有陣碳燒味,夠惹味,已經剝好殼,食起上黎超方便。毛豆熱辣辣,又唔似得出邊啲舖頭咁落勁多鹽鹹死人,或者放入雪櫃搞到啲豆凍冰冰。海螺片好爽,孜然味重,好香口!配埋飲啖氣水啤酒一流。惹味雞翼夠香, 我最最驚啲舖頭燒到啲雞翼太燶,雞翼本身就肉少,燒到都冇啖好食。 反觀呢間就唔會啦!燒得啱啱好,而且加埋啲香料啱啱好。白鱔啖啖肉,好新鮮,外皮香脆,有肉汁,唔會太乾!娃娃菜味道啱啱好!我個人來講就覺得燒菜最高難度,要燒到啲菜唔乾唔過火,夠juicy 真係難。而且我就最驚啲鹽喺菜上面唔溶又一粒粒咁。呢度嘅娃娃菜整得真係相當唔錯!芝士翠肉瓜好多汁,一啖咬落去好多菜汁,好芝味!鍾意食芝士嘅人可以試一試,翠玉瓜好香甜,配芝士出奇地好味。蜆肉好香蒜味多汁!成隻蜆拎上嚟,蜆肉配少少蜆汁食好惹味,一啜,食到Lam lam 脷!雞泡魚燒得好香,帶出本身魚的鮮甜味!唔點

生蝦夠彈牙有陣碳燒味,夠惹味,已經剝好殼,食起上黎超方便。

海螺片好爽,孜然味重,好香口!配埋飲啖氣水啤酒一流。

白鱔啖啖肉,好新鮮,外皮香脆,有肉汁,唔會太乾!

雞泡魚燒得好香,帶出本身魚的鮮甜味!唔點醬都好食!

值得一讚的係多春魚塊皮竟然超難得冇損冇爛,係出邊食或者你自己屋企整嘅多春魚成日都會整到塊皮爛晒,想食一條香噴噴嘅近乎完美嘅多春魚可以喺度試吓😂

鍾意蒜頭又唔怕口臭嘅朋友,一定要快啲試吓個茄子同金菇!超級多蒜!勁正!好欣賞店舖真係落足料整蒜香茄子同金菇。

整體而言好滿意呢間串燒舖,下次一定會再同朋友來幫襯!一定要來啤啤佢!